SEĆATE SE "NEMANI" IZ ADE CIGANLIJE? Svi su paničili, a sad je prizor u vodi PRETUŽAN (FOTO)
Ilustracija, Foto: Foto: Marko Nikolić - Twitter/DusanBrdjovic

fotografija osvanula na tviteru

SEĆATE SE "NEMANI" IZ ADE CIGANLIJE? Svi su paničili, a sad je prizor u vodi PRETUŽAN (FOTO)

"Sećate se one ajkule iz Ade? Evo sam je našao malo mrtvu danas. Definitivno mislim da je tolstolobik u pitanju i najverovatnije je došao do kraja svog životnog veka u našim vodama", navodi se u objavi

Objavljeno:

Sećate se snimka "nemani" iz Ade Ciganlije, kada su ljudi paničili komentarisali da su peraja ajkulina, a ispostavilo se da je u pitanju tolstolobik, velika riba koja živi godinama tu.

Nažalost, jedan velikan iz ove porodice završio je svoj životni vek tamo gde je i žive, na dnu beogradskog mora.

"Sećate se one ajkule iz Ade? Evo sam je našao malo mrtvu danas. Definitivno mislim da je tolstolobik u pitanju i najverovatnije je došao do kraja svog životnog veka u našim vodama", navodi se u objavi na društvenoj mreži Tviter gde smo i saznali da je životinja uginula.

Kako bismo saznali da li je reč baš o tolstolobiku koji je u julu šokirao javnost, kontaktirali smo Upravu Ade Ciganlije.

- Ne mora da znači da je preminuo upravo taj tolstolobik. U Adi ima dosta primeraka te vrste, tako da ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo o kom tolstolobiku je tačno reč, rekli su iz Uprave za portal Espreso.

Podsetimo, Beograđani su u julu ostali šokirani snimkom "nemani velikog leđnog peraja nalik ajkulinom koje viri iz vode na Adi Ciganliji. Video je podigao neverovatnu buru na društvenim mrežama, a onda se pojavio novi snimak koji je definitivno stavio tačku na misteriju!

Naravno, ispostavilo se da nije reč o ajkuli ili o nekakvom monstrumu, nego o vrsti ribe koja tu živi.

Zove se tolstolobik, i onaj koji je na Adi viđen najverovatnije je odrasla jedinka sivog tolstolobika, ili velikoglavog šarana, kako se još naziva. Pliva blizu površine i hrani se planktonima. Nije "konkurencija" ni drugim ribama za hranu, a za ljude je potpuno bezopasan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.