IZBACIO SINA, ŽIVEO I UMRO U SMEĆU! Dan nakon izvlačenja Zorana iz stana na NBG, upravnik otkrio šta je unutra FOTO
Mesto užasa, Foto: Espreso

STRAŠNO STANJE

IZBACIO SINA, ŽIVEO I UMRO U SMEĆU! Dan nakon izvlačenja Zorana iz stana na NBG, upravnik otkrio šta je unutra FOTO

Upravnik zgrade, Predrag Mićković je za portal Epreso ispričao šta se tačno desilo juče, ali i kakav je Zoran bio kao komšija...

Objavljeno: 15:44h

Dan nakon višesatne borbe vatrogasaca i ekipe Hitne pomoći da dođu do Zorana I. (67) koji je dobio moždani udar u stanu zatrpanom smećem u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 177 na 14. spratu zgrade, ekipa Espresa otišla je na mesto drame i mesto odakle stanarima već godinama dolazi neprijatan miris usled smeća koje se nagomilavalo godinama.

Stan u kome je zatečen užas
Stan u kome je zatečen užasfoto: Espreso

Ispred vrata stana nalaze se dva bicikla i nešto otpada, dok nismo mogli da ne osetimo smrad koji se širi hodnicima, a dolazi iza vrata Zoranovog stana.

Inače, kada su juče vatrogasci otvorili njegov stan, kako bi mu ukazali pomoć, ostali su zatečeni prizorom.

Upravnika zgrade Predraga Mićkovića za portal Epreso ispričao je šta se tačno desilo juče, ali i kakav je Zoran bio kao komšija.

Jutros mi je javljeno iz policije da je komšija preminuo. Žao mi je, ipak sam ga poznavao. Bio je čudan čovek, ali ne i konflitna osoba. Čak je i učestvovao sa 600 dinara u akciji prikupljanja novca za kupovinu pumpe za vodu koja nam je bila potrebna. Kada mu je pozlio, nisam bio tu, ali su me kasnije kontaktirali. Ljudi hitne pomoći i vatrogasci nisu imali gde da prođu jer je stan prepun smeća i starih stvari. Komšije se generalno nisu žalile na njega, jedino na jak smrad koji dopire iz stana. Sad je to još i podnošljivo, ali zamislite leti...on još i odškrine vrata i taj smrad se širi svuda. Zvali su me iz policije da dođem i potvrdim njegov identitet, ali se u međuvremenu njegov sin oglasio, pa je on preuzeo tu. Pretpostavljam da će on snositi troškove sahrane. Što se tiče stana, đubre je još uvek unutra i to u velikim količinama. Nadam se da će neko odneti to đubre uskoro, ali to je u nadležnosti Vojske Srbije, jer je stan u njihovom vlasništvu'', zaključio je upravnik za Espreso.

Zgrada sa smećem
foto: Espreso

Gotovo do plafona, stan je bio ispunjen flašama, posuđem, starim stvarima, kesama i drugim potrepštinama, a kako smo saznali od komšinice koja živi pored, stan u kome je on živeo ima čak 72 kvadrata, a svaki od njih bio je pretrpan stvarima.

On je nakon onog juče što se desilo preminuo u bolnici, stan je sad zaključan i niko nije izneo smeće iz njega. Sve je prenatrpano, nema gde ugla da padne, vatrogasci nisu imali gde da stanu, a nosila još manje, tu nije bilo ni struje. On je godinama skupljao stvari i prodavao ih ispred Starog Merkatora, bio je čudne naravi, porodicu je izbacio iz stana komplet", ispričala je za Espreso M. D. komšinica pokojnog Zorana.

Inače, kako smo saznali od nje, Zoran I. polaže stanarsko pravo, stan od 72 kvadrata je u vlasništvu Vojske Srbije, jer je pripadao njegovom ocu.

Zgrada sa smećem
foto: Espreso

Drugi komšija koga smo sreli u zgradi rekao nam je da nije video nikog da naknadno dolazi da iznosi smeće, pa veruje da je stan i dalje u istom stanu.

"Znam da je dobio moždani udar i od juče nemam ni jednu informaciju. Smeća ima dosta ispred stana, nikog nisam video da je naknadno dolazio da čisti, verujem da je smeće unutra, pa oseća se i spolja", rekao je I. G. stanar zgrade koji nam je takođe potvrdio da je Zoran godinama živeo ovako i da je iz stana isterao ženu i sina.

Zgrada sa smećem
foto: Espreso

Podsetimo, Zoran I. je, sam i bolestan u stanu danima ležao na đubretu koje je skupljao, sve dok ga juče oko 14.00 časova tu nisu pronašle poznanice. Pozvale su policiju i Hitnu, a muškarac je sa vidljivo obolelom nogom prebačen u KBC "Zemun", nakon čega je preminuo u bolnici.

1 / 7 Foto: Espreso

(Espreso/Ana Gajičić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.