RADOJIČIĆ DOČEKAO GUBERNATORA SANKT PETERBURGA! Gradonačelnik uzvratio Rusima gostoprimstvo
Zoran Radojičić, Foto: Beoinfo

poseta

RADOJIČIĆ DOČEKAO GUBERNATORA SANKT PETERBURGA! Gradonačelnik uzvratio Rusima gostoprimstvo

Gradonačelnik Beograda je na kraju poželeo srdačnu dobrodošlicu našim prijateljima i braći iz Rusije.

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić dočekao je danas na Aerodromu „Nikola Tesla” gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova koji će sa delegacijom Ruske Federacije biti u poseti Beogradu do 20. novembra. Dočeku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Gradonačelnik Radojičić je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što Beograd može da ugosti delegaciju Ruske Federacije.

– Predstojeća tri dana praznik su za naš glavni grad. U septembru smo imali čast da budemo gosti Sankt Peterburga, gde smo naišli na bratsko gostoprimstvo. Povod su bili obeležavanje osam vekova od rođenja Aleksandra Nevskog i potpisivanje Sporazuma o saradnji između dva grada kojim su definisani dalji koraci saradnje Beograda i Sankt Peterburga – naveo je Radojičić.

1 / 3 Foto: Beoinfo

Očekuje se mnogo zajedničkih sastanaka i dogovora u vezi sa realizacijom Sporazuma o saradnji između dva grada koji je potpisan u septembru. Predstoji i otkrivanje biste u porti Crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu, najavio je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je na kraju poželeo srdačnu dobrodošlicu našim prijateljima i braći iz Rusije.

Gubernator Aleksandar Beglov je zahvalio na lepim rečima i toplom gostoprimstvu i dodao da delegacija Ruske Federacije dolazi u bratsku Srbiju.

– Naše zemlje veže vekovna tradicija, ali i duhovne i ekonomske veze jer imamo i zajedničke heroje i zajedničke svece. Delegaciju Ruske Federacije čine predstavnici Vlade Sankt Peterburga i Ruske dume, a imaćemo niz razgovora, uključujući i razgovore o kulturnoj i ekonomskoj saradnji. Posebno nam je važno da bista Aleksandra Nevskog bude otkrivena i u Beogradu kao što je i u Sankt Peterburgu.

Gubernator Beglov je podsetio da su ove godine Sankt Peterburg i Beograd postali gradovi partneri.

– Siguran sam da će naša saradnja biti uspešna u svim sferama. Prenosim svim Beograđanima pozdrav iz Sankt Peterburga. Sankt Peterburg je uvek tu za vas – rekao je Beglov.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.