USVOJEN PLAN ZA BEOGRADSKI METRO! Odbornici doneli odluku o izgradnji prve faze
Metro, Foto: Ministarstvo finansija

odlično

USVOJEN PLAN ZA BEOGRADSKI METRO! Odbornici doneli odluku o izgradnji prve faze

Osim izgradnje metroa, planom je predviđeno širenje tramvajske mreže i BG voza

Objavljeno:

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Taj plan podrazumeva da 2030. godine šinski sistem postane dominantan podsistem u javnom prevozu Beograda.

Osim izgradnje metroa, planom je predviđeno širenje tramvajske mreže i BG voza. Sem toga, odbornici su usvojili Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak Vinogradi i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone "Autoput" i aerodroma "Nikola Tesla", kao i izmene i dopune planova detaljne regulacije koje se odnose na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar u Novom Beogradu.

Takođe, usvojen je i Predlog odluke o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u opštini Savski venac, kao i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski Kej, Linijski park - Beograd i ulicu Žorža Klemansoa u opštini Stari grad.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.