"OGRADE SU PADALE NA AUTOMOBILE, PLAŠILI SMO SE ZA DECU": Stanari u strahu od rušenja gradilišta u JUŽNOM BULEVARU
Gradilište, Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

užas

"OGRADE SU PADALE NA AUTOMOBILE, PLAŠILI SMO SE ZA DECU": Stanari u strahu od rušenja gradilišta u JUŽNOM BULEVARU

Radovi na gradilištu zbog kiše su bili privremeno obustavljeni, a stanari navode da su od četvrtka čuli neke zvuke i da se nešto dešava

Objavljeno: 07:38h

Večeras je u Južnom bulevaru kod broja 94 došlo do urušavanja dela gradilišta. Kako su rekli stanari okolnih zgrada za Telegraf.rs, plaše se da li će to uticati i na njihove zgrade.

Kako saznaje Telegraf na licu mesta, stanari okolnih zgrada su izašli pored, a policija razgovara sa investitorom. Procenjuje se trenutno da li je potrebno izmestiti ljude koji žive u blizini.

- Ograde su padale na okolne automobile. Plašili su se da će srušiti na decu. Bilo je pitanje trenutka kada će ovako nešto da se desi - kaže jedan od stanara susedne zgrade koja se naslanja na dotično gradilište.

Kako je došlo do obrušavanja

Dodatno, sagovornik Telegrafa ističe da se njihova zgrada blago tresla dva prethodna dana zbog čega su se, kako nam tvrde, obraćali nadležnima.

Kako se moglo čuti na licu mesta, kompanija koja je izvodila radove je prvo stavila šipove, pa gredu, ali nisu stigli dalje da odmaknu s radovima zbog kiše.

Šipovi su popucali i zemlja se obrušila.

Gradilište ima tablu koja pokazuje da je reč o stambeno poslovnom objektu. Prema podacima sa table radovi su krenuli krajem septembra i plan je da se završe do septembra 2023. godine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.