VESIĆ: Treću dozu će do kraja sedmice primiti 300.000 građana, za ukidanje mera potrebno je vakcinisati oko milion
Goran Vesić, Foto: Beoinfo

nove mere kriznog štaba

VESIĆ: Treću dozu će do kraja sedmice primiti 300.000 građana, za ukidanje mera potrebno je vakcinisati oko milion

Treću dozu će do kraja sedmice primiti 300.000 građana

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da nove mere Kriznog štaba već daju rezultate, te da iste omogućavaju rad privrede i ujedno zaštitu zdravlja stanovništva.

- Niko od nas nije srećan kada mora da se uvede neka nova mera. Postignut je kompromis kako bi se omogućio rad privrede, a sa druge strane zaštita zdravlja stanovništva. Do juče je u Beogradu drugom dozom vakcinisano više od 800.000 ljudi, odnosno 56 odsto, dok je prvu dozu primilo njih 60,25 odsto. Treću dozu će do kraja sedmice primiti 300.000 građana - precizirao je Vesić za tv Vesti.

Istakao je za ukidanje svih mera potrebno vakcinisati između 75 i 80 odsto punoletnog stanovništva, odnosno oko milion ljudi.

- Zato je potrebno da se nastavi vakcinacija, jer je to izlaz iz ove situacije. Tada više neće biti potrebe za bilo kojim merama. Kada već postoji lek i vakcine koje je omogućio predsednik Vučić onda treba i da ih koristimo - ukazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je osudio protest antivaksera, posebno ispred prebivališta lekara Kriznog štaba.

- Van svake pameti je da imamo ljude u 21. veku koji protestuju zbog vakcine - civilizacijskog dostignuća koje je zaslužno za milione života. Nažalost imamo i dalje ljude koji misle da je Zemlja ravna ploča, a od kojih više od pola završi u bolnicama zbog korone. Posebno je strašno i za svaku osudu da antivakseri imaju antisemitske ispade, i to u Beogradu koji nikada nije bio antisemitski grad - podvukao je Vesić.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.