DELEGACIJA SVERDLOVSKE OBLASTI DANAS U BEOGRADU! Goste je dočekao Andreja Mladenović
Sverdlovska oblast, Foto: Sekretarijat za informisanje

poseta

DELEGACIJA SVERDLOVSKE OBLASTI DANAS U BEOGRADU! Goste je dočekao Andreja Mladenović

Tako da je saradnja sa ruskim prijateljima i partnerima višeslojna – naveo je Mladenović

Objavljeno:

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru delegaciju Sverdlovske oblasti koju je predvodio Vasilij Kozlov, ministar stranih ekonomskih poslova ove oblasti Ruske Federacije.

U delegaciji su bili i gradonačelnik Jekaterinburga Aleksej Orlov, kao i predstavnik departmana za strane ekonomske poslove Sverdlovske oblasti Ilja Skidin i predstavnici Ambasade Rusije.

Mladenović je izrazio veliko zadovoljstvo što može da prvi put ugosti ovu delegaciju Sverdlovske oblasti. On je goste uputio u značaj našeg grada za čitav region.

– Beograd se danas razvija kao moderna evropska prestonica. Prilično smo otvoreni za saradnju sa Ruskom Federacijom i njenim gradovima i oblastima. Na izuzetno visokom nivou su međudržavni odnosi, a odnos između dva naroda kroz istoriju bio je i više nego prijateljski, moglo bi se reći da su to dva bratska naroda. Poslednjih godina naročito trudili smo se da saradnja ne bude samo na rečima već da i konkretnim stvarima pokažemo napredak i izgradnju novih odnosa – rekao je Mladenović.

Sverdlovska oblast
Sverdlovska oblastfoto: Sekretarijat za informisanje

On je podsetio da Beograd i Moskva imaju potpisan sporazum o bratimljenju, a saradnja je podignuta na viši nivo, posebno u oblastima ekonomije, privrede, kulture, sporta. Takođe, organizovani su uspešni Dani Beograda u Moskvi i Dani Moskve u Beogradu, a poslednji sporazum potpisao je gradonačelnik Beograda u Sankt Peterburgu prilikom obeležavanja osam vekova od rođenja Aleksandra Nevskog.

– U jeku smo planova za otkrivanje spomenika Aleksandru Nevskom u Beogradu, što je donacija ruskih prijatelja. Tako da je saradnja sa ruskim prijateljima i partnerima višeslojna – naveo je Mladenović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.