BEOGRAĐANE ĆE NOĆU PREVOZITI PRIVATNI PREVOZNICI, UMESTO 24, BIĆE 29 LINIJA: Zna se da li će važiti BusPlus
Prevoz, Foto: Profimedia

detaljnije krajem decembra

BEOGRAĐANE ĆE NOĆU PREVOZITI PRIVATNI PREVOZNICI, UMESTO 24, BIĆE 29 LINIJA: Zna se da li će važiti BusPlus

Tender se raspisuje na 10 godina, koncesija se neće sprovoditi u fazama, a budući partner grada plaćaće Sekretarijatu za javni prevoz koncesionu naknadu

Objavljeno:

Beograđane će u sledećih 10 godina noću prevoziti isključivo privatnici. Ko tačno, znaće se krajem decembra.

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je, naime, Javnu nabavku za dodelu koncesije za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na noćnim linijama na teritoriji grada. Novina je što će umesto 24 noćne linije, posle koncesije prestonicom krstariti 29 autobusa sa oznakom N.

Tender se raspisuje na 10 godina, koncesija se neće sprovoditi u fazama, a budući partner grada plaćaće Sekretarijatu za javni prevoz koncesionu naknadu. Ponuđač mora da obezbedi 30 solo autobusa, četiri zglobna vozila, devet minibusa, a sva prijavljena vozila u trenutku otvaranja ponuda ne smeju biti starija od 10 godina. Potrebno je da ima i jedno vučno i jedno servisno vozilo, pišu Novosti.

Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude je najviša ponuđena koncesiona naknada, koja je jednaka ili viša od 85 evra po vozilu. Ako nekoliko ponuđača da istu cenu, biće izabran onaj koji ima mlađi vozni park. Ako dva ponuđača daju isti koncesionu cenu, a imaju vozni park iste starosti, posao će dobiti onaj čije ime bude izvučeno žrebom. Kao dokaz o ozbiljnosti ponude, ponuđač na račun Sekretarijata mora da uplati 500.000 dinara.

Ono što će obradovati "noćne ptice" i one koji rade do kasno jeste što će biti uvedeno pet novih noćnih linija. Uvodi se linija 48N od Trga republike do Miljakovca, 96N od Bloka 20 do Koteža i Borče, 303N koja će voziti sa Dorćola, preko Trga republike do Vrčina, Zaklopače, Grocke i Begaljice. Ujedno, linija 301N, koja je išla od Trga do Begaljice, biće ukinuta. Nova linija 307N voziće od Dorćola do Vinče, a 309N do Kaluđerice. Do Rušnja voziće linija 531.

Podsećamo, na noćnim linijama ne važe "bus plus" kartice, već se karte kupuju kod vozača. Cena u prvoj zoni je 150 dinara, a za drugu 210 dinara.

Ukidane, pa vraćane

Noćne linije na ulice grada vraćene su početkom juna. Od novembra prošle godine do leta nisu saobraćale, jer zbog pandemije virusa korona lokali nisu radili, a noćni život je posustao, navode Novosti.

09:31

PROBLEM POVRAĆAJA NOVCA IZ GRČKE: Turističke agencije poručuju da su im ruke vezane, a udruženje potrošača TRAŽI JEDNU BITNU STVAR

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.