REŠENO STAMBENO PITANJE ZA 14 IZBEGLIČKIH PORODICA! Radojičić uručio ugovore ljudima iz BiH i Hrvatske
Uručenje ugovora, Foto: Sekretarijat za informisanje

odlično

REŠENO STAMBENO PITANJE ZA 14 IZBEGLIČKIH PORODICA! Radojičić uručio ugovore ljudima iz BiH i Hrvatske

Gradonačelnik je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije jer je briga o izbegličkim porodicama potekla od njih

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uručio je u Starom dvoru ugovore za 14 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Beograda.

Ugovore su osim gradonačelnika Radojičića uručili i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žofre, ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Jorn Eugen Gjelstad, šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Frančeska Boneli, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Dušan Kovačević i zamenik komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović.

1 / 3 Foto: Sekretarijat za informisanje

Gradonačelnik Radojičić je ovom prilikom čestitao i poželeo sreću korisnicima u novim stanovima.

– Ovaj projekat je primer zajedničkog rada. Želim da zahvalim donatorima, Evropskoj uniji, UNHCR-u, Komeserijatu za raseljena i izbegla lica kao i svim drugim partnerima koji su učestvovali u ovom projektu. Kroz ovaj projekat 1.583 porodice će imati rešeno stambeno pitanje– rekao je gradonačelnik. Kako je istakao, Beograd je sa ovim porodicama još bolji grad, jer ga one čine bogatijim i vrednijim.

–Imao sam prilike prethodnih nedelja da obiđem nekoliko porodica u Surčinu i Batajnici. Fascinantno je kako su ljudi koji su izbegli sa svojih ognjišta, ponovo krenuli „od nule“ i uspeli da izgrade svoj život. Grad Beograd je mnogo dobio kada je primio ove porodice, jer je Beograd otvoreni grad koji pomaže ljudima u nevolji. Beograd se ne bi ovako brzo razvijao da niste vi sa nama na istom zadatku- rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije jer je briga o izbegličkim porodicama potekla od njih.

–Ovo je zadatak svih nas i krajnji cilj je bolji život svih Beograđana. Zajedničkim snagama možemo da učinimo Beograd boljim i lepšim za sve nas–rekao je gradonačelnik.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zahvalio je donatorima a posebno Evropskoj uniji koja ih je i okupila u najvećem broju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.