"KU*VE U CRNOM, RATKO MLADIĆ"! U prostorijama ŽENA U CRNOM osvanule GROZNE UVREDE: Staša nam OTKRIVA šta se DESILO
Žene u crnom, Foto: Privatna arhiva, Žene u crnom

INCIDENT

"KU*VE U CRNOM, RATKO MLADIĆ"! U prostorijama ŽENA U CRNOM osvanule GROZNE UVREDE: Staša nam OTKRIVA šta se DESILO

Iz ove organizacije su za Espreso potvrdili da su njihove prostorije "unakažene grafitima"

Objavljeno:

Na vratima kancelarije pokreta "Žene u crnom" u Beogradu osvanuli su uvredljivi grafiti, a nepoznati počinioci su vrata njihovih prostorija išarali parolama: "K**ve u crnom", Ratko Mladić... Incident se, kako su naveli, dogodio u noći između petka i subote.

Žene u crnom su incident podelile na svojoj Fejsbuk stranici "Žene U Crnom Srbija", a iz priložene fotografije se može videti da su počinioci koristili spreji i išarali ulazna vrata njihove prostorije u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu.

Iz ove organizacije su za Espreso potvrdili da su njihove prostorije "unakažene grafitima".

"Često su naše akcije, kao i aktivistkinje i aktivisti na meti napada, a o nasilju u online prostoru i da ne govorimo, pretnje i uvrede su gotovo svakodnevne. Kao i uvek mi ćemo prijaviti slučaj policiji, ali nažalost iskustvo nam govori da se ne radi ništa po tom pitanju", ispričala nam je Staša Zajović, jedna od članica organizacije.

Kako su dodale, ni jedan od prethodnih napada nije rešen što počinioce samo ohrabruje da nastave u svojim namerama.

Žene u crnom
foto: Filip Plavčić

"Nažalost za nas ovo nije neočekivano, kampanja protiv Žena u crnom, kao i svih drugih koji se protive nacionalističkoj politici i imaju jasne stavove protiv toga, traje godinama", dodala je Staša.

Uprkos svemu one ne planiraju da odustanu, kao što kako kažu, nisu pravile kompromise ni prethodnih 30 godina.

"Kao što smo već rekli uvek u ovakvim situacijama obaveštavamo policiju, ali od toga do sada nije bilo velike koristi. Nažalost kamere nam nisu radile ovaj put, mada prilikom sličnih slučajeva prošli put ni snimak napada nije doprineo da se nesto uradi. Jedinu podršku koju dobijamo je od aktivistkinja, aktivista i organizacija koje nas podržavaju, kako iz Srbije i regiona, tako i šire", objašnjava Staša za kraj.

Žene u crnom
foto: Beta/Miloš Miškov

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.