BILI SMO NA NAJSLAĐOJ OLIMPIJADI ZABORAVLJENIH SPORTOVA U RUŠNJU: Klinci su se ZABAVILI, a bili su i HUMANI! FOTO
Rušanj, Foto: Espreso

nezaboravan dan uz zaboravljene igre

BILI SMO NA NAJSLAĐOJ OLIMPIJADI ZABORAVLJENIH SPORTOVA U RUŠNJU: Klinci su se ZABAVILI, a bili su i HUMANI! FOTO

Deca i roditelji su uz, iće, piće, muziku i zaboravljene sportske discipline, proveli nezaboravan dan

Objavljeno: 19:54h

Osnovna škola "Aca Milosavljević" u Rušnju juče je bila centar dešavanja.

Prva Rušanjska olimpijada starih sportova okupila je oko tri stotine učesnika svih uzrasnih kategorija.

Deca i roditelji su uz iće, piće, muziku i zaboravljene sportske discipline, proveli nezaboravan dan.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Organizator manifestacije je Udruženje građana Rušnja, a cilj je animiranje dece i mladih kroz druženje i promovisanje zdravog načina života.

Najslađa olimpijada, osim učenika osnovne škole, okupila je i malu decu koja su davala podršku starijim sekama i batama.

Takmičenje je i roditelje vratilo u detinjstvo, pa su i oni, između sebe, odmerili snage.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

- Prvenstveno, Rušanjska olimpijada starih sportova bila je namenjena najmlađima. Međutim, zbog velikog odziva roditelja koji su želeli da se takmiče, sadržaj smo proširili, ističe za portal Espreso Jelena Ružić, član Udruženja građana Rušanj.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Pripreme za Olimpijadu starih sportova, koja se po prvi put organizuje u ovom beogradskom naselju, počele su pre dva meseca. Udruženje građana Rušnja, kao i svi stanovnici ovog kraja, dokaz su kako se udruženim snagama može postići mnogo.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Organizatori su još na samom početku naišli na oduševljenje stanovnika Rušnja, kao i na pruženu ruku mnogih lokalnih preduzetnika. Zato su za najbolje takmičare pripremljene vredne nagrade, a pobednici "najslađe olimpijade" dobijaju ono što najviše vole - slatkiše.

- Preko konkursa "Šta nam teško" dobili smo određena sredstva koja nisu bila dovoljna za ovakvu manifestaciju. Zato smo počeli da sakupljamo dodatna sredstva, a ubrzo se dosta privrednika sa oduševljenjem odazvalo našem pozivu. Tridesetoro njih doniralo je razne nagrade, pa će učesnici dobiti slatkiše, kozmetiku, pehare, medalje, kaže Jelena Ružić.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Snagu i umeće takmičari su odmerili u šest igara: navlačenje kanapa, bacanje kamena sa ramena, između dve vatre, skok u dalj, obaranje ruku i trka u džakovima. Zbog zeinteresovanosti mališana organizatori su se dosetili još jedne igre.

- Imamo i "Trku zadovoljstva" koja je namenjena deci do šest godina, a u toj igri svako dobija. Između dve vatre osmislili smo kao nadmetanje ekipa koje čine majke i ćerke, a za tu igru imamo i najviše prijavljenih, kaže Jelena za Espreso.

Trka u džakovima osvojila je najmađe, pa su, kako roditelji ističu, za tu igru deca mesecima vežbala kod kuće.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

- Na ovo takmičenje prijavili smo najstarije dete. Lepo je sve što su osmislili i napravili, a za prvi put je odlično. Nadamo se da će preći u tradiciju. Deci je potrebno više ovakvog sadržaja i to nekoliko puta godišnje. Ovako se daca druže, izađu iz kuće, ostave telefone, kompjutere i igrice, ističe Mirjana Travar.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

- Na takmičenje sam se prijavila zbog zabave, jer smatram da je važno zabaviti se a ne pobediti. Nisam se baš pripremala za takmičenje,ali se nadam uspehu. Moja omiljena igra je između dve vatre, kaže za Espreso Milica Jovanović učenica 6. razreda.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Osim sportskog duha, stanovnici Rušnja pokazali su i svoju humanost. Sav prihod od prodatih kokica, šećerne vune i magneta ići će u humanitarne svrhe za pomoć maloj Vanji Malović.

Rušanjska olimpijada
foto: Espreso

Olimpijada starih sportova samo je deo aktivnosti u okviru manifestacije "Dani Rušnja" koja se organizuju povodom obeležavanja slave Svete Petke.

Kako ističu iz Udruženja građana, za naredne dane pripremili su bogat program, a obeležavanju slave Rušnja prisustvovaće i vladika Joanikije.

Smeha, dobre zabave i zdravog, takmičarskog duha danas nije manjkalo, a verujemo da će na veliko zadovoljstvo dece i roditelja ova Olimpijada preći u tradiciju.

Ako nastave ovako, možda će Rušanjska olimpijada starih sportova zaseniti i Olimpijske igre... Ko zna?!

Deo atmosfere sa takmičenja možete pogledati ovde:

1 / 6 Foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.