VAKCINACIJA SE VRAĆA U TRŽNE CENTRE: Ove 3 opštine imaju NAJVEĆI broj vakcinisanih u Srbiji!
Vakcinacija, Foto: Aleksandra Čolić

vakcinacija

VAKCINACIJA SE VRAĆA U TRŽNE CENTRE: Ove 3 opštine imaju NAJVEĆI broj vakcinisanih u Srbiji!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio je posle sednice Kriznog štaba da nema novih mera, već da se insistira na poštovanju postojećih i vakcinaciji stanovništva protiv korona virusa.

Objavljeno:

Sutra počinje nova kampanja za vakcinaciju, tačnije otvaraju se vakcinalni punktovi u šoping centrima "Ušće" i "Galerija".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio je posle sednice Kriznog štaba da nema novih mera, već da se insistira na poštovanju postojećih i vakcinaciji stanovništva protiv korona virusa.

– Ponovo se otvaraju vakcinalni centri u šoping-molovima Ušće i Galerija. Volonterski centri će pozivati starije sugrađane da prime treću dozu vakcine. Biće im ponovo omogućen prevoz do vakcinalnih punktova, kako je bilo organizovano i tokom prve i druge doze – naveo je Vesić.

Istakao je da je vakcinacija jedini put da se izađe iz ove krize i zahvalio se premijerki Srbije na tom stavu, jer je to stav Grada Beograda od početka krize.

– Važno je da se vakcinacija sprovede do kraja, a da privreda radi. Smatramo da restriktivne mere ne bi dale rezultat. Moramo da vodimo računa da ova kriza nije samo zdravstvena već i društvena, odnosno ekonomska i socijalna. Takođe moramo da vodimo računa i o mentalnom zdravlju stanovništva, jer pandemija i suviše dugo traje – istakao je Vesić za Tv Vesti.

Tri beogradske opštine prve u Srbiji po procentu vakcinisanih

On je podosetio da su opštine Stari grad, Vračar i Savski venac prve tri opštine u Srbiji po procentu vakcinisanih.

– Stari grad ima oko 80 procenata vakcinisanih, Savski venac 78 odsto i Vračar 73 odsto. Beogradu je potrebno još oko 200.000 vakcnisanih, odnosno milion građana da bi smo bili sigurni. Do jučerašnjeg dana u prestonici je jednu dozu primilo 810.802 građana, što je 58.45 odsto ukupne punoletne populacije, dok je revakcinu primilio njih 56.3 odsto.

Očekujem da u toku sutrašnjeg dana pređemo 800.000 revakcinisanih građana. Treću dozu u prestonici je primilo 189.611 naših sugrađana, što je blizu 14 odsto punoletnog stanovništva – precizirao je Vesić.

Vakcinacija i protiv sezonskog gripa

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata za informisanje, on je pozvao građane Beograda da se takođe vakcinišu protiv sezonskog gripa.

– U svim domovima zdravlja u Beogradu kreće vakcinacija protiv sezonskog gripa. Podsećam na stav lekara da je opasno ako se spoje sezonski grip i virus korona. Individualna odgovornost je ključna posle dve godine pandemije – zaključio je zamenik gradonačelnika.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.