OTVOREN NAJSAVREMENIJI KAMPUS U BEOGRADU! Svečanosti prisustvovao i Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Print Screen Youtube

novo

OTVOREN NAJSAVREMENIJI KAMPUS U BEOGRADU! Svečanosti prisustvovao i Aleksandar Vučić

Centrala kompanije, osnovane 1884. godine, je u saveznoj američkoj državi Džordžiji

Objavljeno: 14:08h

U Beogradu je danas otvoren najsavremeniji tehnološki NCR kampus, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić.

NCR kampus se nalazi u bloku 42, na Novom Beogradu.

Zgrada od sedam spratova prostire se na 30.000 kvadrata, a vrednost investicije je 100 miliona dolara.

NCR je vodeća globalna tehnološka kompanija u domenu razvoja softverskih rešenja i različitih tipova usluga za klijente iz sektora finansija, maloprodaje i ugostiteljstva.

To je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija.

Sa svojim softverom, hardverom i lepezom usluga, NCR omogućava skoro 550 miliona transakcija dnevno, u vidu maloprodaje, finansija, putovanja, ugostiteljstva i telekomunikacije. Centrala kompanije, osnovane 1884. godine, je u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

Obilasku kompleksa prisustvuje premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Vučić je tokom obilaska razgovarao sa nadređenima, koji su mu otkrili da u NCR - u uglavnom rade mlađi zaposleni.

- Zaposleni su uglavnom od 25 do 35 godina? - pitao je predsednik, na šta je dobio potvrdan odgovor.

- Ovim smo sačuvali 5.000 ljudi da ostane u Srbiji - istakao je Vučić.

Prisutnima su se najpre obratili Marija Živanović Smit, direktor marketing komunikacija kompanije NCR i Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR.

- Volimo da gradimo velike zgrade i zapošljavamo veliki broj ljudi.Ova zgrada predstavlja najbolje što Srbija može da ponudi - ljude, kulturu i umeće gradnje.

- Vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara, a zgrada od sedam spratova prostire se na 55.000 kvadrata. NCR korporacija je američka firma koja pruža usluge koje omogućavaju preduzecima interakciju i povezivanje, kao i transakcije među svojim klijentima.

NJegova ekselencija, ambasador SAD Entoni Gotfri istakao je da su dve stvari ključne u jednom partnerstvu a to su stabilnost i inovacije.

- Srbija treba da raste. Priča o NCR već traje 10 godina u Srbiji. Stabilnost i inovacija su bitni za razvoj, zato smo i ovde danas. Srbija je dobro mesto za investicje i razvoj - naveo je Gorfri.

Predsednik kompanje NCR Oliver Salomon istakao da je uzbuđen jer proslavljaju otvaranje, dodajući da če ovo biti jedan divan dan.

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.