VESIĆ: Građanima vraćena 42 parking-mesta ispred klinike u Tiršovoj
Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

od sada na raspolaganju 62 mesta

VESIĆ: Građanima vraćena 42 parking-mesta ispred klinike u Tiršovoj

Vesić je istakao da nije normalno da na mestu na kojem roditelji dovoze bolesnu decu iz čitave Srbije, državni organi „okupiraju” veliku većinu parking-mesta za ljude koji, kako je rekao, sede po kancelarijama

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas ugao Tiršove i Katićeve ulice, gde su po njegovom nalogu građanima vraćena na raspolaganje 42 parking-mesta koja su do sada bila rezervisana za državne organe.

Vesić
foto: Grad Beograd

Vesić je istakao da nije normalno da na mestu na kojem roditelji dovoze bolesnu decu iz čitave Srbije, državni organi „okupiraju” veliku većinu parking-mesta za ljude koji, kako je rekao, sede po kancelarijama. On je precizirao da je do sada od ukupno 62 parking-mesta građanima na raspolaganju bilo svega sedam, a da će nakon ove intervencije državni organi imati 20, a građani 62 mesta.

– Pre nekoliko dana moji pratioci na „Tik toku” i drugim društvenim mrežama ukazali su mi na problem sa parkiranjem ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Ovde je neko „iscrtao” 42 parking-mesta i rezervisao za državne organe i preduzeća, a svega sedam ostavio na raspolaganju građanima koji ovde dovode decu na lečenje. U „Tiršovu” dolaze roditelji iz čitave Srbije, čija deca su nažalost bolesna. Zbog toga sam odmah reagovao i u petak naložio da se ukinu sva rezervisana mesta sa državne organe, što se danas sprovodi u delo. Građanima su vraćena 42 parking-mesta, koja su do sada bila rezervisana za državne organe. Roditelji koji ovde dolaze sa decom imaće sada mnogo manje problema sa traženjem mesta za parkiranje – rekao je Vesić.

Vesić
foto: Grad Beograd

On je istakao da je dosadašnja raspodela parking-mesta bila klasični primer bahatog ponašanja.

– Videli smo kako izgleda kada neko ko sedi po kancelarijama ne razmišlja o tome da je ogromna većina parking-mesta rezervisana za državne organe, umesto za roditelje sa decom kojoj je potrebna lekarska pomoć. Zbog toga sam odmah reagovao i izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima, kao i ljudima iz drugih delova Srbije, koji su ovde imali problema sa nalaženjem mesta za parkiranje. Danas se sve vraća o u normalno stanje, sva parking-mesta su za građane, a državni i drugi organi neka se snađu na drugi način – poručio je Vesić.

Vesić
foto: Grad Beograd

Događaju su prisustvovali sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Sekretarijat za informisanje

Vesić
foto: Grad Beograd
00:50

NOVE PROCEDURE: Počela primena režima sa nalepnicama na KiM

(Espreso / Grad Beograd)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.