Gradonačelnik Beograda: Razmatra se dodatno obezbeđenje parkića u Zemunu
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

oglasio se

Gradonačelnik Beograda: Razmatra se dodatno obezbeđenje parkića u Zemunu

Prema njegovim rečima, grad je nekoliko puta odbijao da napravi parkić na tom mestu, ali su stanovnici "nekoliko puta pisali peticiju"

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u razmatranju na koji način bi dodatno mogao da bude obezbedjen parkić u Zemunu u koji je u subotu uleteo gradski autobus.

"Mislim da će ljudi koji rade u sekretarijatu za saobraćaj proceniti da li to može da se reši na ovaj način, ležećim policajcima i pešačkim prelazima da se dodatno obezbedi, ili još nekim stubovima, pa u zavisnosti od toga ćemo odlučiti da li parkić tu ostaje ili ne", rekao je Radojičić za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima, grad je nekoliko puta odbijao da napravi parkić na tom mestu, ali su stanovnici "nekoliko puta pisali peticiju".

"Tako da je parkić napravljen po njihovoj inicijativi, što ne menja ovu celu situaciju", kazao je Radojičić.

On je dodao da se dozvoljene godine vozača autobusa regulišu Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putu, a da oni moraju da rade sistematski pregled na svake tri godine i ocenio da bi oni morali da se rade češće.

Gradonačelnik je ocenio da bi moralo da postoji neki limit dozvoljenih godina i dodao da treba videti kako je u drugim zemljama i konsultovati se po tom pitanju.

On je dodao da je prosečna starost autobusa u gradu 7,1 godina, dok je u Evropi taj prosek 11 godina.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.