VELIKI KORAK KA RAVNOPRAVNOSTI U SRBIJI: Centar za studente sa hendikepom dobio novi prostor! (FOTO)
Preseljenje Centra za studente sa hendikepom, Foto: Marko Nikolić

SVAKA ČAST

VELIKI KORAK KA RAVNOPRAVNOSTI U SRBIJI: Centar za studente sa hendikepom dobio novi prostor! (FOTO)

Odatle ideja da Centar za studente sa hendikepom da se preseli ovde i da svojim prisustvom uklanjaju barijere

Objavljeno:

U 15 časova u Domu kulture Studentski grad održana je svečanost povodom preseljenja Centra za studente sa hendikepom u novi prostor.

Tim povodom Ljupka Mihajlovska dala je izjavu za medije.

Hendikep
foto: Marko Nikolić

- Pozvao me je direktor Doma kulture Studentski grad i rekao je kako je shvatio da Studentski grad nije baš pristupačno okruženje za studente sa hendikepom i predložio mi da radimo na poboljšanju uslova za kretanje i život i kretanje u ovom delu grada. Takođe, da uklonimo barijere i da jednog dana Studentski dom i Dom kulture Studentski grad postanu pristupačni, a samim ti da pokažu i ostalima Univerzitetima i centrimakako to treba da izgleda.

Ja sam to sa odušeljenjem prihvatila. Odatle ideja da Centar za studente sa hendikepom da se preseli ovde i da svojim prisustvom uklanjaju barijere.

Dok kulture, Studentski grad, Hendikep
foto: Espreso

Obratio se i direktor Doma kulture Boris Postovnik.

Hendikep
foto: Marko Nikolić

- Kroz svoje školovanje upoznao sam se sa problemima osoba sa invalidititetom. A zahvaljujući centru i univerzitetu ćemo prilagoditi uslove studentima sa hendikepom jer to je dužnost, pre svega nas koji vodimo institucije. Vidim ovo kao korak Univerziteta u Beogradu ka Centru Studentski grad, zaključio je Boris.

Hendikep
foto: Marko Nikolić

Rektorka Ivanka Popović takođe je prisustvovala useljenju i naglasila je da je ovo važan datum za Univerzitet u Beogradu.

Ivanka Popović
foto: Marko Nikolić

- Ovo je važan dan za Univerzitet u Beogradu jer pokazuje naše opredeljenje da svim studentima damo podjednaku šansu za studiranje. Naše nije samo obezbeđivanje fizičke sigurnosti nego sigurnosti za jedan normalan rad i okruženje u uslovima u kojima svaki pojedinac može da se izrazi, izjavila je rektorka

Studentkinja Nevena Jeftić bila je raspoložena da govori o ovoj temi. Iznela je sve probleme sa kojima se ona susretala tokom studiranja.

Hendikep
foto: Marko Nikolić

- Student sam Pravnog fakulteta. Na samom početku studiranja učlanila sam se u nekoliko udruženja osoba sa hendikepom, a razlog je to što najveću podršku, kao i smernice možemo dobiti tu. Najčešće poteškoće sa kojima se susrećemo su arhitektonske barijere, na mom fakultetu postoji sporedni ulaz, postoji toalet, lift za osobe sa invaliditetom, tako da je u potpunosti prilagođen studentima sa invaliditetom. Bilo je problema sa rampom, iako je postojala, nije bila u potpunosti funkcionalna kako bismo sami mogli da ulazimo na fakultet. Sada je napravljena nova, tako da dosta bolje funkcionišemo, rekla je Nevena.

Hendikep
foto: Marko Nikolić
1 / 21 Foto: Marko Nikolić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.