SVE JE SPREMNO ZA GREJNU SEZONU: Gradonačelnik obišao toplanu i otkrio da li se sa grejanjem može početi ranije!
Zoran Radojičić, Foto: Sekretarijat za informisanje

novi beograd

SVE JE SPREMNO ZA GREJNU SEZONU: Gradonačelnik obišao toplanu i otkrio da li se sa grejanjem može početi ranije!

Gradonačelnik je podsetio da JKP „Beogradske elektrane” u svom sistemu imaju 36 toplana i kotlarnica, što ovo preduzeće čini kompleksnim sistemom

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas toplanu na Novom Beogradu i tom prilikom istakao da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu u glavnom gradu.

Prema gradskoj odluci, grejna sezona počinje 15. oktobra, ali ukoliko prosečna celodnevna temperatura bude bila 12 ili ispod 12 stepeni Celzijusa, gradonačelnik ili resorni Sekretarijat za energetiku mogu da daju instrukciju da se počne s grejanjem od 1. oktobra, precizirao je Radojičić.

1 / 3 Foto: Sekretarijat za informisanje

– Prognoze su da će vikend biti topao, pa se ne očekuje da prosečna temperatura bude ispod 12 stepeni. Nadalje ćemo reagovati u zavisnosti od vremenskih uslova. Kad je reč o pripremama, mogu da kažem da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu – naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da JKP „Beogradske elektrane” u svom sistemu imaju 36 toplana i kotlarnica, što ovo preduzeće čini kompleksnim sistemom.

– Na ovaj način greje se 310 hiljada stanova, odnosno površina od 22 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, a u gradu ima 1.600 kilometara toplotne mreže. Taj sistem je najveći u ovom delu Evrope, zbog čega se pripreme obavljaju tokom čitave letnje sezone – rekao je Radojičić za TV Prva.

Završni radovi su u toku na toplovodu ispod Gazele, na Konjarniku i Banovom brdu, ali generalno, kada je reč o remontu, apsolutno sve je spremno za predstojeću sezonu.

Ove godine opredeljeno je 4,8 milijardi dinara za grejnu sezonu, od čega je 3,3 milijardi namenjeno za reagense za grejanje, a ostatak jza prateće radove i nabavke, zaključio je gradonačelnik Radojičić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.