Gradonačelnik Radojičić: Beograd je mesto srpske sabornosti
Beograd, Foto: Grad Beograd

od značaja

Gradonačelnik Radojičić: Beograd je mesto srpske sabornosti

Nakon strašne golgote, srpski narod se izdigao zahvaljujući jedinstvu koje je pokazao u najvažnijim trenucima

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je proslavi velikog srpskog praznika. Srbija obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Tim povodom je u našem glavnom gradu organizovana velika proslava ovog praznika. Na dan 15. septembra 1918. godine srpska vojska probila je Solunski front, što je presudno uticalo na ishod Prvog svetskog rata.

Beograd
foto: Grad Beograd

– Naš narod je u Velikom ratu podneo ogromne žrtve. Nakon strašne golgote, srpski narod se izdigao zahvaljujući jedinstvu koje je pokazao u najvažnijim trenucima. Upravo je iz tog razloga dan proboja Solunskog fronta prikladan dan za proslavu našeg jedinstva, koje nam je donelo slobodu i koje nas drži ujedinjene ispod srpske zastave – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Beograd
foto: Grad Beograd

On je istakao da je proslava na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji bila veličanstvena. Evocirani su trenuci iz naše slavne istorije koji su nas podsetili na ono što Srbi u celom svetu nikada ne treba da zaborave, a to je da nam samo sloga i jedinstvo mogu doneti boljitak.

Beograd
foto: Grad Beograd

– Naša pravoslavna vera, preci na koje smo ponosni i evropska kultura nam daju identitet. Mnogo vekova je zapisano u naš genetski kod i čini nas onim što jesmo: ponosan, pravdoljubiv i slobodoljubiv narod. Sa našim sunarodnicima, ma gde oni živeli, osećemo čvrstu povezanost i kada nismo zajedno. Ali ovakvi dani, kada smo svi sabrani u našem Beogradu, ishodištu svih Srba, zaista su posebni – zaključio je Radojičić.

Beograd
foto: Grad Beograd

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.