VESIĆ U NASELJU LEŠTANE: Podelio laptopove i tablete u školi, a đake iznenadio još jednim poklonom! (FOTO)
Vesić posetio Leštane, Foto: Beoinfo

poseta zamenika gradonačelnika

VESIĆ U NASELJU LEŠTANE: Podelio laptopove i tablete u školi, a đake iznenadio još jednim poklonom! (FOTO)

Vesić je naveo da će u školi „Nikola Tesla” biti podeljen 1.161 tablet uređaj

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podelio je danas tablet uređaje đacima Osnovne škole „Nikola Tesla” u naselju Leštane, a u nekoliko narednih dana dobiće ih sve škole na teritoriji opštine Grocka.

Vesić je naglasio da će tokom ove nedelje oni biti podeljeni na teritorijama gradskih opština Palilula, Voždovac i Novi Beograd, a u ponedeljak će ih dobiti đaci Mladenovca, Lazarevca i Obrenovca, čime će biti završena podela na teritoriji grada Beograda.

Vesić
foto: Beoinfo

– Skoro 68.000 devojčica i dečaka dobiće besplatne tablete, kartice sa besplatnim internetom, kao i pristup digitalnim udžbenicima. Istovremeno je u toku podela laptopova za 6.972 učitelja i nastavnika koji predaju u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu, a na taj način želimo da pokažemo da Grad ceni njihov rad. Nastavnici takođe dobijaju pristup digitalnim udžbenicima, a zahvaljujući ovom projektu đaci i nastavnici biće u potpunosti spremni za digitalnu nastavu – rekao je Vesić.

Zamolio je direktore škola da obave razgovore sa nastavnicima kako bi počeli da koriste digitalne udžbenike.

Vesić
foto: Beoinfo

– Istovremeno, 34.000 roditelja na teritoriji grada Beograda ima pravo da ostvari subvenciju za kupovinu četiri osnovna udžbenika, a taj poziv je otvoren do 30. septembra. Dosad se prijavilo oko 19.000 roditelja, a skoro 2.000 roditelja je već dobilo novac. Procedura je jednostavna, potrebno je da roditelji pribave potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta i kopija platne kartice, a sve može i elektronski da se obavi – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naveo da će u školi „Nikola Tesla” biti podeljen 1.161 tablet uređaj, a 587 učenika prvog i drugog razreda ostvariće pravo na refundaciju sredstava za kupovinu četiri udžbenika.

Vesić
foto: Beoinfo

– Srećan sam i ponosan što smo uspeli da obezbedimo da naša deca imaju nešto što nemaju deca velikih evropskih gradova i što se obrazuju najmodernijim sredstvima – istakao je Vesić koji je ovom prilikom đacima i nastavnicima podelio zastave Republike Srbije povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić zahvalio je Gradu Beogradu koji je obezbedio sredstva za nabavku tableta i laptopova za đake i nastavnike.

– Grad Beograd će na teritoriji opštine Grocka podeliti 3.377 tableta i 303 računara za nastavnike. Ističemo da su sva deca ista na celoj teritoriji glavnog grada i zadovoljni smo što Grad podjednako vodi računa o gradskim i prigradskim opštinama. U Grockoj ima sedam osnovnih škola sa 6.600 đaka. Poslednjih godina dobili smo tri nove škole, u Leštanima, Begaljici i Dražnju, čime je pokazana briga Grada Beograda za našu lokalnu samoupravu – kazao je Pantelić.

Direktor škole „Nikola Tesla” Dragoljub Gačić izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici Grada Beograda i zamenik gradonačelnika posetili školu i podelili tablete učenicima, ali i imali priliku da pogledaju školu koja je otvorena prošle godine.

– Na ovaj način krunisan je proces digitalizacije koji je u našim školama zastupljen već nekoliko godina. Nastavnici prolaze digitalnu obuku, škole su opremljene brzim internetom i tehnikom, a sada su i učenici i nastavnici dobili uređaje koje će moći da koriste u nastavi – istakao je Gačić i zahvalio Gradu Beogradu na, kako je rekao, veoma vrednim poklonima.

01:55

Predsednik Vučić obišao prikaz sredstava naoružanja Vojske Srbije

(Espreso / Kurir / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.