SPAJAJU SE TOŠIN BUNAR I ALTINA: Rekonstrukcijom nekoliko ulica u Zemunu ka smanjenju saobraćajnih gužvi
Smanjenje gužvi u Zemunu, Foto: RINA

Vesti

SPAJAJU SE TOŠIN BUNAR I ALTINA: Rekonstrukcijom nekoliko ulica u Zemunu ka smanjenju saobraćajnih gužvi

Nepodnošljive saobraćajne gužve u Zemunu biće rešene proširivanjem ulica Prvomajske i Teodora Hercla na četiri trake i gradnjom nadvožnjaka od Pazovačkog puta do Altine.

Objavljeno: 10:44h

Kako je predviđeno Planom detaljne regulacije koju su usvojili beogradski odbornici na sednici održanoj u ponedeljak, na ovaj način povezaće se Tošin bunar sa Altinom, čime će se znatno smanjiti protok vozila u ulicama Cara Dušana i Glavnoj, odnosno rasteretiti staro jezgro Zemuna od tranzitnog saobraćaja.

Kako je za "Novosti" rekao predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević zbog proširenja, desna strana Ulice Teodora Hercla, gde se nalazi između 30 i 40 kuća biće eksproprisano, kao i nekoliko lokala u Prvomajskoj.

- Ulica Teodora Hercla, nekadašnji Prilaz imaće četiri trake, a objekti na desnoj strani biće srušeni - objašnjava, za "Novosti, Kovačević. - Plan je bio na javnom uvidu tako da su vlasnici već upoznati sa tim, njima će biti isplaćeno sve u skladu sa propisima, a novac će dobiti i oni čije kuće nisu legalizovane a nalaze se u procesu ozakonjenja. Imali smo nezahvalnu situaciju zbog koje je donet amandman jer je nekih sedam lokala u Prvomajskoj trebalo da budu "skraćeni" za 30 ili 40 centimetara, pa smo to ispravili i sačuvali smo sve što se dalo sačuvati.

Prema njegovim rečima, širina Prvomajske biće 13 metara, dve trake imaće po 3,5 a dve po tri metra. Nadvožnjak koji će se graditi na delu od Pazovačkog puta od raskrsnice sa Ulicom Nova 2 do Altine biće dugačak oko 290 metara, sa jednosmernom biciklističkom trakom i trotoarom za pešake, ukupne širine 21 metar. Još uvek je rano govoriti o tome kada će početi realizacija, jer je prvo neophodno uraditi eksproprijaciju, zatim projekat, dozvole, pripreme terena - navode Novosti.

Bonus video:

00:21

RADOVI USPORAVAJU SAOBRAĆAJ: Velika gužva na auto-putu u smeru ka Nišu (KURIR TV)

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.