DA LI ZNATE KAKO SE IGRA GO? Igra je starija i teža od šaha, a igra se u Beogradu!
Foto: Wikipedia / Donarreiskoffer

NAJSLOŽENIJI MISAONI IZAZOV

DA LI ZNATE KAKO SE IGRA GO? Igra je starija i teža od šaha, a igra se u Beogradu!

Go je hiljadu godina starija od šaha, a najstariji zapisi iz drevne Kine koji spominju go potiču iz IV veka pre nove ere. Go je ujedno i jedna od najsloženijih misaonih igara po broju mogućih kombinacija, što je čini izuzetno zanimljivom za praćenje
Objavljeno: 14:13h

Go je najstarija misaona igra na planeti koja se i dalje igra. Ovog vikenda se održava Otvoreno prvenstvo Beograda u gou.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Go je hiljadu godina starija od šaha, a najstariji zapisi iz drevne Kine koji spominju go potiču iz IV veka pre nove ere. Go je ujedno i jedna od najsloženijih misaonih igara po broju mogućih kombinacija, što je čini izuzetno zanimljivom za praćenje. Danas u svetu go aktivno igra preko 25 miliona ljudi.

Kako su saopštili organizatori prvenstva, Srbija je jedna od najuspešnijih evropskih zemalja u gou, sa tri druga mesta na evropskim takmičenjima u poslednjih 10 godina.

Otvoreno prvenstvo Beograda u gou igraće se u subotu 29.10.2016. od 12 časova do nedelje 30.10.2016 u 14 časova u klubu C22 na Novom Beogradu. Učestvovaće takmičari iz Srbije, Mađarske, Turske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.