VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Uskoro rekontrukcija Lisičjeg potoka, rapsisan i konkurs
Foto: Printscreen/Facebook

SAOPŠTIO

VESIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Uskoro rekontrukcija Lisičjeg potoka, rapsisan i konkurs

Kako je naveo, u decembru ove godine Skupština grada Beograda proglasiće Lisičji potok javnom zelenom površinom, kako bi taj prostor mogao da se uredi i održava

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas uređenje Spomen-parka Lisičji potok u Beogradu, kao i rekonstrukciju Kraljeve česme, koja je, prema njegovim rečima, "skoro uništena".

"Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda dobio je nalog da odmah uradi projekat rekonstrukcije Kraljeve česme, a angažovaće Građevinski fakultet da se uradi projekat statike kako stene tako i parka", napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je naveo, u decembru ove godine Skupština grada Beograda proglasiće Lisičji potok javnom zelenom površinom, kako bi taj prostor mogao da se uredi i održava.

Objava Vesića
foto: Printscreen/Facebook

"Zajedno sa predstavnicima udruženja koja su već upućivala predloge Gradu Beogradu za uređenje ovog kompleksa raspisaćemo konkurs za idejno rešenje spomenika", rekao je Vesić.

Spomen-park se nalazi između Belog dvora i Vojnomedicinske akademije, a oktobra 1944. godine nakon oslobađanja Beograda tokom Drugog svetskog rata, na tom mestu je streljano oko 1.000 ljudi.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.