VAZDUH U ULICI DESPOTA STEFANA ZAGAĐEN: Pogledajte kakva je situacija u ostalim delovima grada!
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

zagađenje

VAZDUH U ULICI DESPOTA STEFANA ZAGAĐEN: Pogledajte kakva je situacija u ostalim delovima grada!

Dim i neprijatan miris su se ponovo tokom noći i jutros mogli osetiti u pojedinim delovima grada

Objavljeno:

Vazduh u ulici Despota Stefana je zagađen, dok se u ostalim delovima grada kreće od dobrog do odličnog, objavljeno je na sajtu Beoeko.

Prema merenjima u 9.00 sati u ulici Despota Stefana koncentracija suspendovanih čestica PM 2,5 iznosi 77,7, dok je koncentracija PM 10 izmerena 109.

Dobar vazduh izmeren je u Vinči, na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada, na Dedinju, dok je odličan u Ovči, Zmunu, Obrenovcu.

Dim i neprijatan miris su se ponovo tokom noći i jutros mogli osetiti u pojedinim delovima grada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je jutros da je požar na deponiji u Vinči potpuno lokalizovan, a da će biti dogašavan još nekoliko dana. Dodao je još da je kvalitet vazduha u Beogradu dobar i apelovao na građane da prate podatke Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Na sajtu Beoeko se navodi i da ukoliko je vazduh zagađen, zdravstvene tegobe se mogu javiti u celoj populaciji, s tim što se kod osetljivih grupa mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba.

Osetljivim grupama se preporučuje da izbegavaju naporne aktivnosti u spoljašnjoj sredini, a ostali da smanje i skrate aktivnosti na otvorenom.

Ukoliko je kvalitet vazduha dobar boravak na otvorenom ne predstavlja nikakav rizik za vecinu populacije, navodi se na sajtu Beoeko.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.