Vesić: Objavljen javni poziv za dodelu besplatnih udžbenika, svi mogu da se prijave
Goran Vesić, Foto: Printscreen/youtube

OBRATITE PAŽNJU

Vesić: Objavljen javni poziv za dodelu besplatnih udžbenika, svi mogu da se prijave

Vesić je ponovio da će učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola dobiti tablete koji će biti đacima biti podeljeni 1. septembra

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas objavljen javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu udžbenika za prvi i drugi razred osnovnih škola.

Za besplatne udžbenike roditelji u Beogradu mogu da se prijave na konkurs od 20. avgusta do 30. septembra.

"Predmeti za koje mogu da se prijave su srpski jezik, matematika, Svet oko nas i izabrani strani jezik. Vrednost udžbenika zavisi od izdavača, ali prosečna vrednost je 6.000 dinara", rekao je Vesić na konferenciji za novinare.

Za prijavu je potrebna potvrda o upisu iz škole, u kojoj je napomena koje udžbenike je škola izabrala, lična karta i kopija platne kartice zbog žiro računa, dodao je on.

Prema njegovim rečima, nakon prijave se dobija potvrda koja će pokazati kada će leći uplata na račun.

"Sve ovo je iskorak ka digitalizaciji", naglasio je on i dodao da Beograd ide ka tome da u narednom periodu postoje samo digitalni udžbenici.

Vesić je ponovio da će učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola dobiti tablete koji će biti đacima biti podeljeni 1. septembra.

"Roditelji će potpisati revers kad budu preuzimali tablete, jer će oni tri godine biti u vlasništvu Grada Beograda, a nakon isteka tog perioda, tableti postaju vlasništvo roditelja", objasnio je on.

Grad Beograd je u besplatne udžbenike odnosno tablete i laptopove izdvojio oko deset miliona evra, a tačan iznos će se znati krajem septembra.

Dodelu bespovratnih novčanih sredstava Grad Beograd je objavio putem Fondacije za mlade talente Grada Beograda.

Na konkurs ne mogu da se prijave roditelji djaka koji besplatne udžbenike dobijaju putem Ministarstva prosvete.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.