VESIĆ: Osnovna škola u Obrenovcu najmodernija u Srbiji
Goran Vesić, Foto: Printscreen/youtube

pohvale

VESIĆ: Osnovna škola u Obrenovcu najmodernija u Srbiji

Vesić je podsetio da će 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda na teritoriji Beograda dobiti besplatno tablet računare koji će imati karticu Telekoma Srbije sa besplatnim paketom interneta

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novoizgrađeni deo OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u obrenovačkom naselju Zvečka i najavio da će Grad Beograd od 15. avgusta početi sa podelom tablet računara učenicima osnovnih škola u Beogradu.

Vesić je rekao da će ta škola u Obrenovcu, koju pohađa oko 230 učenika, biti najmodernija u Srbiji, jer će imati najbolje opremljenu internet učionicu, fiskulturnu salu, kao i nastavu u skladu sa evropskim standardima.

"Do ovog trenutka najmodernija škola u Beogradu je bila u Leštanima, sada je ova u Zvečkoj, posebno sam ponosan što u Obrenovcu nema više ni jedne škole koja nema fiskulturnu salu", rekao je Vesić prilikom obilaska škole.

On je naglasio da će ta škola imati najmoderniju internet učionicu, kao i da je ona urađena pre nego što je Grad Beograd doneo odluku da kupi tablet računare, ali da će sada sve to moći zajedno da se koristi.

Vesić je podsetio da će 67.592 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda na teritoriji Beograda dobiti besplatno tablet računare koji će imati karticu Telekoma Srbije sa besplatnim paketom interneta.

"Sva deca će imati internet u svojoj kući na tom tabletu, nezavisno od toga da li roditelji imaju internet ili ne i svako će na tabletu imati kod za korišćenje digitalnih udžbenika", rekao je Vesić i dodao da će i oko 7.000 nastavnika i učitelja koji obrazuju učenike tih razreda dobiti od grada besplatne laptopove.

On je najavio da će Fondacija za mlade talente Grada Beograda raspisati konkurs na koji će moći da se jave svi roditelji čija deca pohađaju prvi i drugi razred, a koji su u međuvremenu kupili udžbenike koje poklanja Grad Beograd, zatim će s potvrdom da deca pohađaju te razrede, konkurisati na taj konkurs, nakon čega će dobiti novac na svoj žio račun, do 15. septembra, u iznosu koliko koštaju ta četiri udžbenika.

"Mi kupujemo Srpski jezik, Matematiku, Svet oko nas i izabrani strani jezik i to je otprilike oko 6.000 dinara, kako kod kog izdavača, toliko će roditelji čija deca pohađaju prvi i drugi razred dobijati na račun", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je u toj opštini planirana rekontrukcija i izgradnja još nekoliko nekoliko objekata.

"Do pre nekoliko godina nije bilo ulaganja u infrastrukturu, bilo da je u pitanju put, voda, kanalizacija. U sredu će početi izgradnja kanalizacije u naselju Belo polje, to finansira Grad Beograd", rekao je Čučković.

Direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Vera Djorđević istakla je da će ta škola biti jedna od najmodernijih ,sa 12 učionica, osam novih i četiri koje su kompletno renovirane.

"Učenike čeka jedan divan objekat, najbolje opremljen i svi sa radošću čekamo 1. septembar. Spremni smo za nova znanja i nove pobede", rekla je Đorđević.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.