ODAKLE NESNOSNI SMRAD NA ULICAMA BEOGRADA SVAKOG LETA? Otkriveno šta je u pitanju i odakle dolazi
Foto: Aleksandra Čolić

ULICE BEOGRADA

ODAKLE NESNOSNI SMRAD NA ULICAMA BEOGRADA SVAKOG LETA? Otkriveno šta je u pitanju i odakle dolazi

Iako, kako su rekli u GZZJZ, uzročnik smrada nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima, remeti se komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini, a sa promenom meteoroloških prilika možemo se nadati da će doći do nestanka ovih neprijatnih mirisa

Objavljeno:

Ko je dosad izbegavao da nosi masku jer mu je smetala da diše, danas ima dobar razlog da pokrije nos. Naime, centrom Beograda danas se širi nesnosan smrad, upućeni kažu, stajskog đubriva.

Samo nekoliko meseci nakon što su tone pilećih iznutrica razbacane na periferiji Beograda pretile da zagade i vodu, a sa dolaskom ko za kojeg po redu vrelog talasa, u glavnom gradu, svakog ko je pomolio nos zapahnuo je vonj koji sluti na stajsko đubrivo.

Ranijih godina, iz GZZJZ su govorili da bi se za ovu pojavu trebalo pripremati podjednako ozbiljno kao i za klimatske promene.

Iako, kako su rekli u GZZJZ, uzročnik smrada nisu materije koje potiču iz prljavih tehnoloških procesa, niti se radi o toksičnim gasovima, remeti se komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini, a sa promenom meteoroloških prilika možemo se nadati da će doći do nestanka ovih neprijatnih mirisa.

Kako javljaju Beograđani, neprijatni mirisi su se osećali u samom centru grada, ali i na Karaburmi, u Mirijevu, na Zvezdari, Novom Beogradu, Borči...

O ovom problemu, koji se iz godine u godinu ponavlja, svojevremeno se oglasio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Neprijatni mirisi na koje se poslednjih dana žale stanovnici Karaburme i Mirijeva potiču sa rukavca Ade Huje koji je fekalan. Smrad se oseća zbog otvorene fekalne kanalizacije, a problem je u tome što trećina Beograda nema nikakvu kanalizaciju, kao i u tome što naši kanali i reke kao Topčiderka služe kao otvorena fekalna kanalizacija - izjavio je tada Vesić.

Eto fine motivacije da antimaskeri pokriju noseve.

(Espreso, Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.