SASTANAK U STAROM DVORU: Vesić zahvalio vozaču GSP-a koji je našao dete u svom vozilu! (FOTO)
Goran Vesić, Vladimir Milovanov, Foto: Beoinfo

znak zahvalnosti

SASTANAK U STAROM DVORU: Vesić zahvalio vozaču GSP-a koji je našao dete u svom vozilu! (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru vozača GSP-a Vladimira Milovanova i zahvalio mu u ime Grada Beograda na zaista pravom gestu spasavanja ostavljene bebe u autobusu

Objavljeno:

Vesić je naglasio da je ovo jedan divan gest koji pokazuje da građani uvek mogu da se oslone na ljude koji rade u našem komunalnom sistemu.

"Ovo je i prilika, osim što je to znak zahvalnosti Skupštne grada prema njemu, da se podsetimo da u gradskom prevozu imamo skoro tri hiljade vozača i da su to ljudi koji rade svaki dan, i vikendom i za praznike. Oni, kao i drugi radnici komunalnog sistema Grada Beograda, rade u interesu građana i nemaju baš puno odmora. Mi se, naravno, trudimo koliko možemo da poboljšamo njihove uslove rada i da povećamo njihove plate iako su one danas bitno veće nego pre osam godina i iznose u proseku između 70 i 75 hiljada" istakao je Vesić, saopštio je Beoinfo.

On je podsetio da je Grad Beograd primio veliki broj vozača u stalni radni odnos i da će se truditi da se poboljšaju uslovi njihovog rada jer su oni to zaslužili.

"Ove godine kupujemo sto novih zglobnih autobusa, sledeće godine ćemo raspisati nabavku za kupovinu 500 autobusa na pet godina, što znači da će svake godine GSP dobijati po sto novih autobusa. Kada budemo završili čitav proces, sa tih novih 600 autobusa imaćemo dovoljno autobusa koji će biti komforni, upravo onakvi kakve građani i očekuju, odnosno da budu dobri i za vozače i za putnike", zaključio je Vesić.

Goran Vesić
foto: Beoinfo

Vozač Vladimir Milovanov je podsetio na situaciju koja se desila juče, kada je na terminusu "Lešće" zajedno sa jednim putnikom primetio usnulo dete i dodao da je odmah obavestio dispečera i Policiju, nakon čega su sačekali i Hitnu pomoć i socijalnu službu.

"Dete je spavalo, a kada se probudilo, dobilo je sok i malo smo se družili dok nisu došli nadležni. Kamere su zabeležile kada je majka izašla zajedno sa drugim putnicima, a dete nisam ni primetio dok nismo došli do okretnice. Klima-uređaj je radio", istakao je Milovanov.

Dete je pronađeno juče na liniji 101.

Prijemu je prisustvovao i izvršni direktor za finansijske poslove GSP-a Dejan Krstović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.