KOLEKTIVNO VENČANJE U BEOGRADU POSLE DUŽE PAUZE ZBOG KORONE: Svim mladencima će kumovati JEDAN ZVANIČNIK
Kolektivno venčanje, Foto: Marina Lopičić

ISPRED STAROG DVORA

KOLEKTIVNO VENČANJE U BEOGRADU POSLE DUŽE PAUZE ZBOG KORONE: Svim mladencima će kumovati JEDAN ZVANIČNIK

Parovima je obezbeđen niz pogodnosti, od besplatnih venčanica, do drugih prikladnih poklona

Objavljeno: 14:25h

Tradicionalno kolektivno venčanje na platou ispred Starog dvora održaće se 18. jula, podsetio je danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić u izjavi za TV „Vesti” kanala Pink.

– Mladenci će se okupiti u 9 sati ispred „Kombank dvorane” i potom u svečanoj šetnji uputiti ka platou ispred Starog dvora gde će početi bogat program ove manifestacije. Posle 22 godine jedne lepe tradicije korona virus nas je sprečio prošle godine da održimo ovu manifestaciju, a to je razlog više da se ove godine zajedno radujemo kolektivnom venčanju i nadam se da će biti dosta parova, kako iz Beograda i Srbije tako i iz čitavog regiona – kazao je Radojičić.

On je istakao da je parovima obezbeđen niz pogodnosti, od besplatnih venčanica, do drugih prikladnih poklona i propratnih detalja, te da Grad Beograd iz godine u godinu podržava manifestaciju, i da će tako biti i ove.

– Biće mi veliko zadovoljstvo da kumujem mladencima. Brak je osnovna ćelija društva i vrednosti koje promovišemo kroz ovu manifestaciju su veoma važne za sve nas. Poboljšanje demografskih prilika je veoma važno za sve nas, a kroz ovu formu promovisanja braka i podržavanjem mladenaca dajemo svoj doprinos – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da je Grad Beograd i ove godine kao vid podrške obezbedio 30 miliona dinara, kako bi se omogućio novi pokušaj vantelesne oplodnje u slučajevima sekundarnog steriliteta, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

– Radi se o parovima koji imaju jedno dete, a žene su mlađe od 42 godine. Kroz ovu pomoć parovi, ukoliko u vremenskom roku od četiri godine nisu uspeli da dobiju drugo dete, dobijaju mogućnost vantelesne oplodnje – rekao je Radojičić, poželevši mladencima da im predstojeće kolektivno venčanje, 18. jula, ostane u najlepšem sećanju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.