VESIĆEVA KNJIGA ĆE BITI DOSTUPNA I NA KINESKOM: Narednih meseci će je objaviti jedan izdavač (FOTO)
Knjiga na kineskom, Foto: Goran Vesić/Facebook

OBJAVIO NA FEJSBUKU

VESIĆEVA KNJIGA ĆE BITI DOSTUPNA I NA KINESKOM: Narednih meseci će je objaviti jedan izdavač (FOTO)

"Danas je iz štampe izašla moja Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku", objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu

Objavljeno:

Posle izdanja na srpskom, engleskom i ruskom jeziku Vesićeva Knjiga o Beogradu biće dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja. Narednih meseci jedan kineski izdavač objaviće Knjigu o Beogradu i u NR Kini, dodao je Vesić.

"Za razliku od drugih izdanja Knjiga o Beogradu na kineskom ima dve nove priče. Priču o Beograđaninu i našem legedarnom glumcu Bati Živojinoviću koji je decenijama bio najpopularniji glumac u NR Kini kao i priču o bombardovanju Ambasade NR Kine u agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 7. maja 1999. godine u kome su su poginula tri kineska državljanina, a povređeno je dvadeset", naveo je Vesić.

"Nadam se da će moja Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku doprineti da nas Kineskinje i Kinezi bolje razumeju kao i da nauče našu istoriju i običaje. Verujem da je ova knjiga još jedna potvrda čeličnog srpsko - kineskog prijateljstva koji su utemeljili srpski i kineski predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping."

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.