VESIĆ ZAHTEVA HITNU KONTROLU KLIMA UREĐAJA U JAVNOM PREVOZU: Kazne će da lete ukoliko se ne ispoštuju pravila!
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

važno

VESIĆ ZAHTEVA HITNU KONTROLU KLIMA UREĐAJA U JAVNOM PREVOZU: Kazne će da lete ukoliko se ne ispoštuju pravila!

Vesić je svim prevoznicima, gradskim i privatnim, poručio da će Grad oštro kažnjavati prevoznike u čijim vozilima ne rade klima uređaji

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je sekretarijatima za javni prevoz i inspekcijske poslove naložio da odmah počnu kontrolu rada klima uređaja u javnom prevozu.

Vesić je svim prevoznicima, gradskim i privatnim, poručio da će Grad oštro kažnjavati prevoznike u čijim vozilima ne rade klima uređaji.

"Neverovatno mi je da svakog leta imamo istu priču. Neki ne uključuju klimu kako bi štedeli gorivo, a neke ne interesuje da poprave klime. A zašto bi kada se vlasnici i direktori tih kompanija voze u klimatizovanim kolima? Ne znam kako ih nije sramota. Važno je da zarade na prevozu ljudi, da naplate svaki dinar od grada, a kada treba da uključe klimu imaju stotinu izgovora", rekao je Vesić i poručio: "Kažnjavaćemo ih, a moja poruka privatnim prevoznicima je da im uskoro ističe ugovor i da grad neće ubuduće da radi sa onima koji su bahati i ne poštuju Beograđanke i Beograđane. Oni vas plaćaju, naše građanke i građani, i tretirajte ih kao ljude".

Zamenik gradonačelnika je objasnio da se tokom letnjeg reda vožnje, na gradskim linijama nalazi ukupno 1.136 vozila i to 736 vozila gradskog prevoznika GSP i 400 vozila privatnih prevoznika, dok na prigradskim linijama prevoz putnika obavlja 242 vozila Laste, Lastre i Strele.

"Jutros rano sam imao sastanak u GSP. Od 736 vozila 569 su autobusi, 70 trolejbusi i 98 tramvaji. Prema izveštaju koji su mi podneli klima uređaji su ispravni u 425 autobusa, svakodnevno popravljaju klima uređaje u sedam, osam autobusa tako da će za deset dana klima uređaji raditi u 500 autobusa, odnosno u svim autobusima u kojima je to tehnički moguće", rekao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da pored toga GSP u voznom parku ima oko 100 autobusa koji nemaju fabrički urađene klime i koji su stariji od deset godina i dodao da će oni biti zamenjeni u prvoj polovini naredne godine sa novih 100 autobusa za čiju kupovinu je raspisan tender.

Kada je reč o trolejbusima, Vesić je istakao da su klima uređaji ispravni u 53 vozila i da se svakodnevno popravljaju po tri vozila tako da će, dodao je, za šest, sedam dana klime raditi u svim trolejbusima.

Kada je reč o tramvajima, Vesić je rekao da u starim ne postoji način da se ugradi klima tako da klima uređaj radi samo u 30 novih tramvaja.

Naveo je da je mnogo veći problem 400 autobusa privatnih prevoznika u kojima u skoro polovini, odnosno u više od 190 vozila, ne rade klima uređaji.

"Imaju rok, kao i GSP, da poprave klima uređaje. Tamo gde su klima uređaji ispravni, a ne uključuju ih kako bi štedeli gorivo biće već od danas kazni. Stvarno mi nije jasno kakvi su to ljudi i kako ih nije sramota da ne uključuju klima uređaje ili ih ne popravljaju. Neka se oni voze tim autobusima", poručio je Vesić, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

05:17

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST U PULSU: Da li je 3 godine zatvora dovoljna kazna za vozača koji je u alkoholisanom stanju usmrtio pešaka

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.