GRAĐANI MLADENOVCA MOGU DA ODAHNU: Od jutros SVI ponovo imaju vodu
Ilustracija, Foto: Profimedia

hvala bogu!

GRAĐANI MLADENOVCA MOGU DA ODAHNU: Od jutros SVI ponovo imaju vodu

Kako je naveo, svi građani imali su vodu u prepodnevnim satima u nedelju, čak i u visinskim zonama

Objavljeno:

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izjavio je da je vodovodni sistem u toj opštini stabilizovan i da svi građani tog dela Beograda, kao i visinske zone, imaju vodu.

– Prema izveštaju JKP „Mladenovac”, od jutros svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. U toku dana priključićemo još dva bunara, treći bunar uključujemo krajem sedmice, tako da ćemo uspeti potpuno da stabilizujemo sistem – istakao je Glišić.

On je podsetio da je 23. juna, usled remontatrafostanice, došlo do isključenja reni bunara koji snabdevaju opštinu Mladenovac. Pojedini građani su bez vode bili 5 dana.

– Posledica toga je prekid proizvodnje vode na bunarima i nestajanje vode iz glavnog kompenzacionog rezervoara. Uspeli smo da osposobimo bunare i svi građani opštine Mladenovac imali su vodu. Našu opštinu je u petak oko 20 sati zadesilo nevreme i došlo je do kvara na velikoj trafostanici Stanojevac - objasnio je Glišić.

Dodao je i da ova trafostanica snabdeva električnom energijom devet reni bunara koji proizvode dve trećine vode za vodovod. Kako kaže, cele noći ekipe EDB-a bile su na terenu i tek u subotu u 18.20 počelo je uključivanje vode u bunarima.

Kako je naveo, svi građani imali su vodu u prepodnevnim satima u nedelju, čak i u visinskim zonama.

– Juče je bila velika potrošnja, ali smo ipak uspeli da obezbedimo da svi građani imaju vodu. U pojedinim delovima dolazilo je do trenutnog nestanka vode, ali sve je stabilizovano – zaključio je Glišić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.