NASTAVLJA SE OBNOVA FASADA NA VRAČARU: Biće kvalitetne i imaće autentičan izgled, tvrdi Milan Nedeljković
Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, Foto: Privatna arhiva

PREDSEDNIK OPŠTINE

NASTAVLJA SE OBNOVA FASADA NA VRAČARU: Biće kvalitetne i imaće autentičan izgled, tvrdi Milan Nedeljković

Predsednik opštine prof. Milan Nedeljković kaže da će fasade biti maksimalno kvalitetne, sa izolacijom i autentičnim izgledom

Objavljeno: 16:10h

Renoviranje fasada na opštini Vračar uspešno se nastavlja. Grad Beograd je opredelio 125 miliona dinara za fasade, a polovinom jula kreću radovi, kaže predsednik opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković.

- Odlukom Grada Beograda dobili smo 125 miliona za 25 fasada koje će se obnavljati u saradnji sa Sekretarijatom za stambene i komunalne poslove i Zavodom za zaštitu spomenika. Zajedno ćemo učestvovati u realizaciji. Projekti su već urađeni, a mi smo obećali da će fasade biti gotove do kraja godine. Trebalo je da uradimo 100 fasada tokom 2020. ali je zbog pandemije kovida 19 to prolongirano. Ove koje sada radimo biće maksimalno kvalitetno postavljene, sa toplotnom izolacijom i autentičnim izgledom, ljudi će biti vrlo zadovoljni - kaže prof. Nedeljković.

Na Vračaru je čak 70 odsto fasada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

- Zavod ih beleži u svojim knjigama kao zgrade od izuzetnog značaja. Svaka fasada na Vračaru predstavlja posebnu arhitektonsku i istorijsku celinu, to su prelepe fasade i zato je bitno da se osveže, umiju, a zatim i čuvaju. Kada se renoviranje završi Vračaru će biti vraćen onaj izgled koji su zamislile arhitekte toga doba - navodi Nedeljković.

Na teritorijii opštine Vračar ima oko 4.000 stambenih zgrada i privatnih kuća, a i sledeće godine je u planu renoviranje.

- Nastavićemo i tokom 2022. biće urađen značajan broj, a do 2024. verujem da će se najveći broj fasada urediti. To je za naše građane važno jer su zaslužili da uživaju u lepoti svog kraja, svog lepog Vračara - zaključuje predsednik opštine.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.