LEVA OBALA DUNAVA DOBIJA DVE SREDNJE ŠKOLE I FAKULTET: Gradski urbanista objasnio šta će se sve graditi
Dunav, Foto: Printscreen/Google streetview

promena

LEVA OBALA DUNAVA DOBIJA DVE SREDNJE ŠKOLE I FAKULTET: Gradski urbanista objasnio šta će se sve graditi

Naveo je da će prva škola biti gimnazija, dok će za drugu biti sprovedena anketa među građanima

Objavljeno:

Na levoj obali Dunava predviđena je izgradnja dve srednje škole i fakulteta, izjavio je danas glavni gradski urbanista Marko Stojčić i istakao da je taj posao već u postupku, a sve sa ciljem da učenici ne putuju 10-15 kilometara do drugih škola.

Naveo je da će prva škola biti gimnazija, dok će za drugu biti sprovedena anketa među građanima.

"Kako sada stoje stvari, u budućnosti ćemo na levoj obali Dunava imati fakultet i kampus, a sve u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada", rekao je Stojčić za Studio B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Govoreći o radovima u Bloku 37, istakao je da je u tom slučaju sve urađeno po zakonu, ali da su posledica "anomalije" Generalno-urbanističkog plana iz 2003. godine.

"Taj plan je doživeo izmene 2009. godine, dok je ova gradska vlast 2016. godine donela novi plan generalne regulacije, koji je poništio prethodni generalni urbanistički plan. Jednostavno, ono što je tada bilo moguće sada ne bi bilo. Taj bi objekat sada morao biti tri puta niži", rekao je Stojčić.

Naveo je da je sada teško menjati plan jer se radi o važećoj dokumentaciji i dodao da promena plana iziskuje godinu dana, a investitor ima rok da do 2022. godine završi radove.

Kada su u pitanju najavljeni radovi u Makišu, Stojčić je podvukao da Beograđani neće imati manjak pijaće vode.

"Grad koji se nalazi na Savi i Dunavu neće doći u situaciju da ima manjak pijaće vode. Uradili smo sve što je bilo potrebno. Ovo nije uža zona vodoizvorišta, tako da nema mesta za brigu", istakao je gradski urbanista.

Osvrnuo se na projekte koji se rade i koji su u planu i najavio da će gornji deo Nušićeve ulice postati pešačka zona.

"Tim delom moći će da prođu samo vozila sa posebnim odobrenjem. Isto važi i za Sremsku ulicu. Kao nikada do sada spremamo rekonstrukciju i izgradnju novih objekata kulture", dodao je Stojčić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.