BRATSKE OPŠTINE STARI GRAD I SKOPSKI CENTAR- Saradnjom u bolju budućnost!
Marjanović i Bogdanovik, Foto: Opština Stari grad

POVERENJE

BRATSKE OPŠTINE STARI GRAD I SKOPSKI CENTAR- Saradnjom u bolju budućnost!

Pored procesa imunizacije, tokom susreta delegacija, dogovorena je i uska saradnja između ustanova kulture, sportskih klubova, sportskih organizacija i škola

Objavljeno: 17:48h

Predsednik Gradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, danas se sastao sa delegacijom prijateljske opštine Centar iz Skoplja, koju je predvodio gradonačelnik Saša Bogdanovik. Sastanku su prisustvovali čelnici centralnih gradskih opština glavnih gradova Srbije i Severne Makedonije, a tokom susreta dogovorena je razmena iskustava i saradnja dve opštine u oblasti kulture, sporta, obrazovanja i komunalnih pitanja, ali i o procesu imunizacije.

„Želimo da dobru praksu koju smo postigli podelimo sa našim prijateljima iz Makedonije, s obzirom da je naša opština prva opština po broju vakcinisanih građana. Kada uzmemo stanovništvo starije od 18 godina gde je preko 70% stanovnika naše opštine vakcinisano, mi smo prvi i u Beogradu i u Srbiji i želimo da prenesemo naša iskustva, kako smo mi sproveli proces vakcinacije, s obzirom da će i naše kolege iz Severne Makedonije, nadam se, u narednom periodu intenzivno raditi na tome. Hteo bih da istaknem da je i Predsednik Srbije taj koji je želeo i da pomogne našim prijateljima u Severnoj Makedoniji, jer je obezbedio određeni kontigent vakcina i to je nešto što je važno“ istakao je predsednik Gradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović.

Opština Stari grad
foto: Opština Stari grad

Gradonačelnik Gradske opštine Centar iz Skoplja, Saša Bogdanovik, dodao je da je pomoć koju je Srbija pružila Severnoj Makedoniji u procesu imunizacije izuzetno značajna, te da je Srbija prva obezbedila vakcine za medicinsko osoblje u Severnoj Makedoniji, a potom i za vojsku i policiju.

Podsećamo da se makedonski državljani od početka juna mogu slobodno i bez prijavljivanja vakcinisati u našoj zemlji. Proteklih dana zabeležen je visok broj vakcinisanih državljana Severne Makedonije u najbližim gradovima na jugu naše zemlje - Vranju, Leskovcu i Nišu. U znak zahvalnosti, Severna Makedonija odlučila je da će državljani Srbije, od 15. juna do 15. avgusta ove godine, biti oslobođeni plaćanja drumarine u Republici Severnoj Makedoniji, na auto putu „Prijateljstvo“, koji mnogi naši državljani koriste na putu ka Grčkoj.

Opština Stari grad
foto: Opština Stari grad

Pored procesa imunizacije, tokom susreta delegacija, dogovorena je i uska saradnja između ustanova kulture, sportskih klubova, sportskih organizacija i škola. Predstavnici opština istakli su značaj razmene dobrih praksi u cilju podizanja kvaliteta života građana obe opštine.

„Želimo da razmenimo iskustva, da čujemo kako su naši prijatelji iz Makedonije rešavali problem nedostatka parking mesta, kako su radili različite projekte ozelenjavanja i zelenih krovova, s obzirom na to da su u poslednjih nekoliko godina veoma uspešni u tome, i želimo da kroz ovu vrstu komunikacije uspostavimo jednu trajnu saradnju“ rekao je Marjanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.