GSP VOZAČI, AKO VOZITE LAKTOVIMA ILI JEDETE PLJESKAVICE U AUTOBUSU, SPREMITE SE DA PLATITE KAZNU: Sve je snimljeno
GSP Beograd, Foto: Printscreen/YouTube/RTS

VOZAČI GSP BEOGRAD

GSP VOZAČI, AKO VOZITE LAKTOVIMA ILI JEDETE PLJESKAVICE U AUTOBUSU, SPREMITE SE DA PLATITE KAZNU: Sve je snimljeno

Turistički autobusi najčešće krše pravila o dužini vožnje pa se takvi vozači mogu isključiti iz saobraćaja, što je neprijatno za putnike

Objavljeno:

Kako je saopšteno, zbog upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje putnika, ovih dana će na kućne adrese 250 vozača autobusa, većinom javnog gradskog prevoza, stići kazne.

Za sve postoje dokazi u vidu snimaka sa javnih kamera koje su postavljene po gradu. Zakođe kako kažu iz MUPa, zabeleženi su neverovatni primeri gde vozač laktovima vozi jer u jednoj ruci drži telefon, a u drugoj pljeskavicu.

U prethodnih pet godina autobusi su učestvovali u 11.500 saobraćajnih udesa, ukupno je poginulo 146 ljudi, a 6.350 osoba je zadobilo povrede. Oko 70 odsto udesa desilo se na području Beograda i zato je ono najugoženije.

Veliki broj primedbi građana, pa i video-snimci učinili su to da policija krene u kontrolu vozača gradskog prevoza u prestonici. Aktivirane su nedavno postavljene kamere i rezultati su poražavajući jer je reč o sigurnosti i do četrdesetak putnika.

"Pomoću video nadzora dokumentovano je 250 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača autobusa. Vozačima su u prethodnih nekoliko dana na kućne adrese dostavljeni prekršajni nalozi sa pozivom", kaže Boban Milinković iz Saobraćajne policije.

Turistički autobusi najčešće krše pravila o dužini vožnje pa se takvi vozači mogu isključiti iz saobraćaja, što je neprijatno za putnike.

Кontrola će biti još i biće pojačane, a neke od škola i institucija najavile su organizovan prevoz dece i đaka i za vreme raspusta. Sva vozila i vozači biće kontrolisani.

U 2019. godini bilo je 18.000 pregleda, a sada su spremne i nove patrole specijalno obučene za to.

"Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je obuku za kontrolu autobusa kojom će biti obuhvaćeno još 400 saobraćajnih policajaca tako da će Saobraćajna policija biti u mogućnosti da efikasno i brzo pregleda sve autobuse koji prevoze decu", kaže Milinković.

Za one koji se voze linijskim prevozom upozorenje iz MUP-a - svi autobusi koji imaju pojaseve znači za putnika da mora biti vezan.

Кo ne bude vezan biće sankcionisan, a ako neće da plati, to će morati da uradi prevoznik koji je prodao kartu i koji je dužan da upozori na to da je vezivanje obavezno.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.