VESIĆ: Blizu smo cilju da u junu imamo 750.000 vakcinisanih građana!
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

lepe brojke

VESIĆ: Blizu smo cilju da u junu imamo 750.000 vakcinisanih građana!

Ovo je opština u kojoj se dobro radi

Objavljeno: 10:45h

U Domu zdravlja Labudovo brdo danas je organizovana vakcinacija protiv korona virusa za oko 100 članova Udruženja privatnih poslodavaca Rakovica.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je obišao tu zdravstvenu ustanovu, rekao je da je Rakovica jedna od najboljih opština kada je u pitanju vakcinacija, te da zaključno sa jučerašnjim danom imaju skoro 54 odsto imunizovanog stanovništva.

"Ovo je opština u kojoj se dobro radi. Iako ima strukturu stanovništva koja je nepovoljnija u odnosu na druge opštine, imaju bolji procenat vakcinacije, jer ovde opštinska vlast odlično radi", rekao je Vesić novinarima.

Podsetio je da su Stari grad, Vračar i Savski venac prve tri opštine u Beogradu po obuhvatu vakcinacije.

Vesić kaže da su u Beogradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 712.923 osobe, tačnije 51,2 odsto stanovništva, dok je revakcinisano više od 616.000 ljudi.

"Približavamo se cilju da u junu imamo 750.000 vakcinisanih", poručio je Vesić, ističcući da će to, uz one koji su preležali kovid, omogućiti da se vratimo normalnom životu.

Dodao je i da je u populaciji između 65 i 74 godine u Beogradu više od 80 odsto vakcinisanih građana, uz naglasak da je važno da se vakciniše što više mladih.

Predsednik Udruženja privatnih poslodavaca Rakovice Milivoje Kocić zahvalio je opštini Rakovica što je omogućila da se brzo i efikasno obavi vakcinacija.

"Kako bi sačuvali svoje zdravlje, treba da slušamo struku, a ona kaže da se vakcinišemo", naglasio je Kocić.

Bonus video:

02:17

MARIJA GNJTOVIC U USIJANU DANA: Koliko traju antitela od različitih proizvođača vakcina

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.