BEOGRAD SE SPREMA ZA KONCERTE! Vesić uveren: Do kraja maja 50 odsto vakcinisanih
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Foto: Printscreen

beograd

BEOGRAD SE SPREMA ZA KONCERTE! Vesić uveren: Do kraja maja 50 odsto vakcinisanih

Kao Grad Beograd omogućili smo popuste onima koji organizuju koncerte – 30 odsto popusta za gradske prostore onima koji plate odmah, a za one koji plate do dana održavanja koncerta 20 odsto

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izrazio je danas uverenje da će Beograd do kraja maja preći brojku od 50 odsto vakcinisanih, napomenuvši da su blizu tog broja Novi Sad i neke druge lokalne samouprave poput Niša, Sremske Mitrovice, Užica i drugih koje će do 21. juna postići taj rezultat.

– Predsednica Vlade vodi računa o čitavoj Srbiji i od Kriznog štaba, koji donosi odluke, sasvim sigurno će tražiti da nađe neku vrstu kompromisa. Smatram da one lokalne samouprave koje su bolje u vakcinaciji treba da imaju i drugačije mere ali do sada takva odluka nije bila doneta na sednicama Kriznog štaba. U svakom slučaju ispred nas je mesec dana i hajde da se bavimo time da se što više mladih ljudi vakciniše i da probamo da postignemo u čitavoj Srbiji brojku od 50 odsto vakcinisanih. U ovom trenutku u Beogradu je zakazano 13 koncerata u julu, avgustu i septembru. Kao Grad Beograd omogućili smo popuste onima koji organizuju koncerte – 30 odsto popusta za gradske prostore onima koji plate odmah, a za one koji plate do dana održavanja koncerta 20 odsto. Da li će oni biti i održani, zavisiće od tadašnje trenutne epidemiološke situacije, ali je očigledno da postoji veliko interesovanje za organizaciju koncerata – kazao je Vesić na konferenciji za novinare u Domu omladine.

On je istakao da se od 15. juna do 15. jula u okviru Belefa priprema 40 pozorišnih predstava na otvorenim trgovima.

– Pripremamo i 50 malih koncerata za one umetnike koji nisu imali posla tokom čitavog perioda epidemije virusa korona, upravo na javnim mestima od 15. jula do 15. avgusta. Dakle, pripremamo se kao da će sve biti u redu i mislim da sada svi treba da damo svoj doprinos da čitava Srbija do 21. juna pređe 50 odsto. Što se Beograda tiče, mi ćemo do kraja maja imati 50 odsto vakcinisanih – rekao je Goran Vesić.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Sekretarijat za informisanje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.