OTKRIVENO GDE JE TAJ MISTERIOZNI ŽBUN U BEOGRADU: Ovde DŽEPAROŠI bacaju ukradene NOVČANIKE, imaju razrađen plan
ilustracija, Foto: Beta

pazite se!

OTKRIVENO GDE JE TAJ MISTERIOZNI ŽBUN U BEOGRADU: Ovde DŽEPAROŠI bacaju ukradene NOVČANIKE, imaju razrađen plan

Žbun se nalazi na jednom igralištu, a u policiji kažu da tako džepare profesionalci koji imaju razrađen plan

Objavljeno:

Džeparoši rade sami ili u paru, omiljena mesta su im puni gradski autobusi, stanice gradskog prevoza, podzemni prolazi, prepuni tržni centri. Stanovnici Vidikovca su otkrili misteriozni žbun u kom završi veliki broj opljačkanih i ispražnjenih novčanika.

Žbun se nalazi na jednom igralištu, a u policiji kažu da tako džepare profesionalci koji imaju razrađen plan.

- Te grupe idu i do pet, šest članova od kojih je uglavnom samo jedan neposredni izvršilac, dok ostali imaju zadatak da osmatraju da li ih policija prati, gleda...Nakon izvršenog krivičnog dela oni preuzimaju ukradeni predmet i brzo se udaljavaju sa lica mesta - izjavio je Aleksandar Mitrović, šef Odseka za suzbijanje džepnih krađa.

Kazna za krađu novčanika može biti novčana ili do tri godine zatvora, ukoliko je ukradeno više od 450.000 dinara i do osam godina.

- Mi možemo svaki dan da uhapsimo sve lopove u Beogradu, ali to neće znatno uticati na smanjenje broja krivičnih dela, jer mehanizmi da se oni fizički sklone sa ulice je na pravosuđu. Znači, ako oni nakon hapšenja budu pušteni, istog dana će nastaviti da vrše krivična dela, jer se radi o profesionalnim izvršiocima koji rade to u vidu zanata i od toga žive ne samo oni, nego i njihove porodice - naveo je Mitrović.

Građani koji pronađu dokumenta ponekad sami potraže vlasnika ili odnesu u policiju, a radnici Gradske čistoće prazne novčanike pronalaze svakog meseca i postaraju se da budu vraćeni vlasnicima.

Prema rečima Đure Jona iz Gradske čistoće, desi se i da ih vlasnici ukradenih novčanika ponekada pozovu i časte čokoladom ili kafom.

Dnevno se u Beogradu prijavi i do 12 džeparenja. Lopovi su najčešće u centralnim gradskim ulicama, tamo gde ima gužve, na pijacama u tržnim centrima, na pešačkim prelazima, semaforima.

Knez Mihailova, Kalemegdan, Zeleni venac i Autokomanda samo su neke od lokacija gde treba biti posebno oprezan.

Bonus video:

00:08

KAO DA NIJE RAĐALA: Tamara Đurić se snimala tokom masaže, pokazala ZANOSNO TELO U IZAZOVNOM VEŠU i ZAPALILA mreže! (VIDEO)

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.