TIJANA LUBURA JE POBEDNICA KONKURSA "NIKO KAO MOJ BEOGRAD"! Gradonačelnik uručio prestižne nagrade!
Zoran Radojičić, Foto: Beta/Miloš Miškov

gotov konkurs

TIJANA LUBURA JE POBEDNICA KONKURSA "NIKO KAO MOJ BEOGRAD"! Gradonačelnik uručio prestižne nagrade!

Zahvalio je predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću i direktoru KC "Čukarica" Miodragu Rakočeviću na ovoj inicijativi i sprovođenju ideje u delo.

Objavljeno: 15:00h

Tijana Lubura autorka je pobedničke fotografije na konkursu "Niko kao moj Beograd", dok je druga nagrada pripala Milanu Radoviću.

Nagrade su dodeljene danas, a na konkurs Kulturnog centra Čukarica stiglo je 237 fotografija 35 autora.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da se takvim konkursima i projektima afirmiše umetnost koja nije isključivo za školovane umetnike, već za sve građane.

"Na taj način promovišemo ideju i ohrabrujemo sve Beograđane da se osmele i pokažu svoja umetnička dela, iako iza njih ne stoji diploma nekog umetničkog fakulteta. Ovakve akcije su spontane i iskrene, a pružaju uvid u svakodnevni pogled na grad iz ugla građana", rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Zahvalio je predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću i direktoru KC "Čukarica" Miodragu Rakočeviću na ovoj inicijativi i sprovođenju ideje u delo.

Naveo je da je ovo jedna od mnogih manifestacija koje su započete u okviru "Dana Beograda" tokom kojih smo, dodao je, imali velike događaje sa puno učesnika, ali i male lokalne akcije koje su pokrenule opštine i njihove institucije.

"Na taj način svi dajemo doprinos da živimo i doživljavamo umetnost na humaniji način. Umetnost i kultura nas zbližavaju i čine boljim", rekao je Radojičić, koji je Tijani Luburi i Milanu Radoviću uručio nagrade.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da ta opština prepoznaje značaj kulture i da zato svake godine održava veliki broj manifestacija.

"Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost. Pored stalnih manifestacija, nastojimo da svake godine pokrenemo nove", rekao je Kolarić.

Podsetio je da su Kulturni centar Čukarica, Galerija "73" i Galerija "Sanja" u Sremčici samo neka od mesta gde Opština Čukarica održava kulturne manifestacije.

"Pre tri godine osnovali smo i Pozorište 'Teatar na Brdu' koje je veoma popularno. Trenutno radimo na rekonstrukciji zgrade iz 1840. godine u Žarkovu, u kojoj se svojevremeno nalazila stara škola, a gde će se u budućnosti nalaziti Muzej Čukarice i Žarkova", rekao je Kolarić, dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.