GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ SA AMBASADOROM JAPANA: Saradnja u oblasti zaštite životne sredine
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen/Youtube

BEOGRAD I SARADNJA SA JAPANOM

GRADONAČELNIK BEOGRADA RADOJIČIĆ SA AMBASADOROM JAPANA: Saradnja u oblasti zaštite životne sredine

Kacumata je istakao da Japan vidi Beograd kao regionalnu metropolu i da zbog toga želi da se još aktivnije uključi u njen razvoj

Objavljeno:

Gradonačelnik Zoran Radojičić danas je u Starom dvoru razgovcarao s novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahiko Kacumatom o brojnim projektima na kojima su Japan i Beograd sarađivali u prošlosti, kao i o planovima da se ta saradnja proširi u budućnosti.

"Veliko mi je zadovoljstvo što u Beogradu ima sve veći broj kompanija iz različitih industrija što doprinosi proširenju privredne saradnje između Beograda i Japana", rekao je gradonačelnik.

Kacumata je istakao da Japan vidi Beograd kao regionalnu metropolu i da zbog toga želi da se još aktivnije uključi u njen razvoj.

"Primarno smo zainteresovani za pitanja zaštite životne sredine, smanjenje zagađenja vazduha, i generalno za vaš koncept zelenog grada", zakl?učio je ambasador.

Gradonačelnik je dodao da će Grad s velikim zadovoljstvom učestvovati u svakom projektu koji će Beograđanima doneti dobrobit kada je reč o unapređenju zaštite životne sredine i kvaliteta vazduha u Beogradu.

"Unapred se radujem budućoj saradnji, pogotovo kada imamo u vidu da su primarni fokus od samog početka mog mandata bila pitanja koja se tiču zaštite životne sredine", zaključio je Radojičić.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.