NEMATE PRAVO NI DA ZASTRAŠUJETE NEKOGA, NI DA GA PROGONITE: Mitrović progovorio o pretnjama upućenim odbornicima!
Aleksandar Mirković, Foto: Vladimir Šporčić

užas

NEMATE PRAVO NI DA ZASTRAŠUJETE NEKOGA, NI DA GA PROGONITE: Mitrović progovorio o pretnjama upućenim odbornicima!

Ono što je mnogo bitnije je, kaže Mirković, da će graditi 25 vrtića.

Objavljeno:

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković poručio je danas da su sve odluke koje je do sada donela Skupština Grada Beograda u interesu Beograđana, kao i da će SNS nastaviti da donosi takve odluke zajedno sa građanima u njihovom interesu i nastaviće da se bori za Beograd da bude što lepši i što bolji.

Mirković je to rekao na sednici Skupštine grada reagujući na izjavu Borka Stefanovića, potpredsednika Stranke sloboda i pravda, koji je u ime odborničke grupe te stranke kazao da u Skupštini sede ljudi bez legitimiteta i da će sve odluke koje su donosilii i koje donose biti anulirane i rešene kad na prvim izborima "odu u prošlost".

Sve što SNS radi je, ističe Mirković, proizvod želje i intreresovanja javnosti, ali pre svega interesa građana.

"Najavili su da u slučaju da oni dođu na vlast da će ove i sve druge odluke biti anulirane i poništene, poništiće odluke koje se danas budu donosile, ali i odluke o izgradnji metroa, planove detaljne regulacije grada Beograda, ukidanja socijalnih davanja, planiraju da donesu odluke da se ne gradi i ne renoviraju vrtići i škole. To je politika Borka Stefanovića, glasnogovornika najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda Dragana Đilasa", naglasio je Mirković.

Kako je naveo, to što je odbornička grupa S SP za dve godine promenila četiri predsednika odborničkih grupa, pokazuje koliko su sami sobom nezadovoljni i koliko su u haosu.

Paralelno sa tim, dodaje Mirković, optužuju sve koji dolaze na sednice Skupštine grada i diskutuju i bore se za interese građana Beograda.

Poručio im je da nemaju pravo, iako ih je jedan broj građana podržao, da prete građanima koji ne misle kao oni.

"Nemate pravo ni da zastrašujete bilo koga ili da najavljujete da ćete nekoga progoniti. U nespretnom performansu ili monologu Borka Stefanovića prepoznao sam i neke lične pretnje prema pojedinim funkcionerima Grada Beograda. Takođe, raspituju se kako su došli do nekretnina", kazao je Mirković i istakao da se predstavnici SNS-a uvek zalažu da odgovara svako ko je na bilo koji način prekršio zakon.

Primećuje da Stefanović nije rekao da li će to pitanje postaviti i Draganu Đilasu, kao i da li će ga pitati odakle mu, kako kaže Mirković, 25 miliona evra u nekretninama, kao i odakle njegovom bratu Gojku Đilasu više od 30 nekretnina.

"Nije nam rekao kako su se obogatili baš dok su bili na funkcijama", istakao je Mirković.

Navodeći da su liste čekanja za vrtiće za vreme dok je Dragan Djilas bio gradonačelnik bile blizu 10.000, a da je vrtićima tada bilo obuhvaćeno svega 44.000 dece, Mirković je naveo da je danas ta brojka preko 70.000 i da raste iz dana u dan.

Ono što je mnogo bitnije je, kaže Mirković, da će graditi 25 vrtića.

Odbornik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec, reagujući na najave Borka Stefanovića o anuliranju svih odluka Skupštine grada, kazao je da je to samo nastavak pretnji.

Borko Stefanović hoće da poruči, kaže Bakarec, ne samo da će poništiti sve odluke, nego da će, kao što je Marko Bastać već najavio, sve vratiti u prethodno stanje.

"Srušiće spomnenik Stefanu Nemanji, srušiće, ako dođu na vlast, spomenik Tagori, Pekiću i sravniće sa zemljom Trg Republike, verovatno ceo Beograd na vodi. To se zove vraćanje u prvobitno stanje", kazao je Bakarec.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.