REVAKCINACIJA KORISNIKA DNEVNOG BORAVKA U ŠEKSPIROVOJ U TOKU! Drugu dozu vakcine primiće 61 korisnik te ustanove!
Nataša Stanisavljević, Foto: Printscreen

vakcinacija

REVAKCINACIJA KORISNIKA DNEVNOG BORAVKA U ŠEKSPIROVOJ U TOKU! Drugu dozu vakcine primiće 61 korisnik te ustanove!

Stanisavljević je istakla da je u sistemu socijalne zaštite, koji je u nadležnosti Grada Beograda, do sada vakcinisano više od 2.000 korisnika i zaposlenih.

Objavljeno:

U Dnevnom boravaku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj ulici u Beogradu danas se sprovodi revakcinacija korisnika te ustanove, a drugu dozu vakcine protiv virusa korona trebalo bi da primi 61 korisnik stariji od 18 godina.

Takođe, u tom dnevnom boravku danas se vrši i vakcinacija, a prvu dozu primiće 18 korisnika.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je dnevni boravak u Šekspirovoj, gde se danas revakčinišu korisnici te ustanove koji su pre tri nedelje primili prvu dozu vakcine, a prema njenim rečima u dnevnim boravcima na teritoriji Beograda do sada je vakcinisano više od 200 osoba sa smetnjama u razvoju starijih od 18 godina.

Stanisavljević je navela da su se u ponedeljak vakcinisali i revakcinisali korisnici u dnevnom boravku u Obrenovcu i najavila da će se u petak sprovoditi vakcinacija u dnevnom boravku u Sopotu.

''U saradnji sa domovima zdravlja omogućeno je da se osobe ometene u razvoju starije od 18 godina vakcinišu u bilo kom dnevnom boravku, a samo je potrebno da ih roditelji ili staratelji prijave rukovodiocima dnevnih boravaka koji će u saradnji sa direktorom i domovima zdravlja organizovati vakcinaciju'', rekla je Stanisavljević novinarima.

Kako je navela, najmlađi korisnik koji se danas vakciniše ima 21 godinu, a najstariji 60 godina.

Dodala je da se danas daje Sinofarm vakcina, a da korisnici imaju mogućnost da se u dnevnom boravku vakcinišu i Fajzerovom vakcinom, dok cepivo Sputnjik V mogu da prime u domovima zdravlja.

Stanisavljević je istakla da je u sistemu socijalne zaštite, koji je u nadležnosti Grada Beograda, do sada vakcinisano više od 2.000 korisnika i zaposlenih.

''Svake sedmice organizujemo termine za vakcinaciju, sutra će biti vakcinisana nova grupa zaposlenih na Beogradskom sajmu'', rekla je Stanisavljević.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov rekao je da se revakcinacija obavlj na dva punkta i da će drugu dozu cepiva protiv virusa korona primiti 61 korisnik, a 18 korisnika će primiti prvu dozu.

''Uz podršku gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Ministarstva zdravlja i Gradskog zavoda za javno zdravlje omogućeno je funkcionisanje ove ustanove uz veliki broj vakcinisanih korisnika, ali zaposlenih kojih ima oko 170'', rekao je Jordanov.

Dodao je da i roditelji osoba sa smetnjama u razvoju mogu da se prijave i da se vakcinišu u dnevnim boravcima.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.