POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU MANIFESTACIJA U BEOGRADU! Korona nema šanse protiv kulture!
Andreja Mladenović, Foto: Vladimir Sporčić

novi sporazumi

POTPISAN SPORAZUM O FINANSIRANJU MANIFESTACIJA U BEOGRADU! Korona nema šanse protiv kulture!

Mijović je najavio da će DADOV u okviru manifestacije Dani Beograda organizovati niz događaja, mahom na otvorenom.

Objavljeno:

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor kompanije "Lukoil Srbija" Denis Rjupin potpisali su danas u Starom dvoru sporazum o finansiranju kulturnih manifestacija u gradu Beogradu.

Sporazumi su potpisani sa tri gradske institucije o podršci manifestacijama sa višedecenijskim trajanjem, a Mladenović je precizirao da je reč o podršci FEST-u, Martovskom i Beogradskom džez festivalu, kao i manifestacijama Dani Beograda i Dani slobode.

"Probaćemo da ove godine sve nabrojane manifestacije održimo u punom kapacitetu, što uliva nadu da se vraćamo normalnom životu", rekao je Mladenović.

Kako je saopštio Beoinfo, Mladenović je naveo da je Martovski festival odložen za april, a FEST za maj.

"Iskreno očekujemo da će se epidemiološka situacija stabilizovati. Grad Beograd će preduzeti sve mere kako bi se posetioci osećali sigurno", naveo je Mladenović i zahvalio "Lukoilu" na podršci, posebno u ovom teškom periodu koji je uzrokovan pandemijom virusa korona.

Sporazume o saradnji u ime Centra beogradskih festivala (CEBEF) potpisao je vršilac dužnosti direktora Damir Handanović, u ime Omladinskog pozorišta DADOV direktor Vladimir Mijović i u ime Doma omladine Beograda vršilac dužnosti direktora Nenad Dragović.

Handanović je podsetio da CEBEF organizuje skoro sve manifestacije od značaja za grad Beograd.

"I pored pandemije, trudimo se da održimo naše manifestacije u skladu sa epidemiološkim merama, uključujući i Beogradski filmski festival FEST", podvukao je Handanović.

Mijović je najavio da će DADOV u okviru manifestacije Dani Beograda organizovati niz događaja, mahom na otvorenom.

Reč je, između ostalog, o izložbama "80 godina od bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941. godine", "Graditelji Novog Beograda", kao i o omažu Momi Kaporu.

Dragović je najavio da ove godine duplo izdanje Martovskog festivala i obeležavanje 50 godina od prvog Beogradskog džez festivala.

"Da bismo u tome uspeli, apelujem na građane da se vakcinišu kako bismo u kontinuitetu mogli da pratimo najavljene programe", rekao je Dragović.

Rjupin je rekao da "Lukoil" od 2016. godine pruža podršku kulturnim događajima i manifestacijama u organizaciji Grada Beograda.

"Uvereni smo da će podrška doprineti da se održe kulturni događaji važni za grad, ali i da ponuda bude interesantnija i bolja za posetioce, kao i za građane Beograda", naveo je Rjupin.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.