NOV VRTIĆ ZA 300 MALIŠANA NA VRAČARU DO JESENI: Dobre vesti za sve u BG opštini
Opština Vračar, Foto: Opština Vračar

NAJAVA

NOV VRTIĆ ZA 300 MALIŠANA NA VRAČARU DO JESENI: Dobre vesti za sve u BG opštini

Otvaranjem vrtića u aneksu zgrade Opštine Vračar potpuno će nestati liste čekanja u ovoj beogradskoj opštini

Objavljeno: 10:02h

Nov vrtić za oko 300 mailšana biće napravljen u nastavku zgrade Opšine Vračar, na uglu ulica Njegoševe i Kursuline. Time će svako dete na Vračaru imati mesto u vrtiću, a liste čekanja u ovoj beogradskoj opštini će posle mnogo godina potpuno nestati.

Plan je da vrtić počne sa radom već od jeseni, a u svom kapacitetu će imati i jaslice za najmlađe Vračarce.

Predsednik opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković navodi da je rukovodstvu opštine od prioritetne važnosti da se obezbede uslovi za boravak u vrtiću svakog deteta čiji roditelji za to imaju potrebu.

Opština Vračar
foto: Opština Vračar

- Jedna trećina zgrade opštine je odlukom veća Gradske opštine Vračar ustuljena Predškolskoj ustanovi na narednih deset godina. Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je uzeo na sebe da prostor rekonstruiše i mi se nadamo da će rekonstrukcija biti završena do prvog maja, a da će od prvog oktobra 300 mališana ovde naći svoje mesto u jaslicama i vrtiću - kaže Nedeljković. Pored ovog, očekuje se završetak vrtića u Šumatovačkoj ulici koji ima 1.325 kvadratnih metara.

- Na taj način će se zadovoljiti potrebe za vrtićem ne samo kod nas na Vračaru, nego će i najmlađi sugrađani iz okolnih gradskih opština moći da imaju mesto, ukoliko su njihovi roditelji poslovno i životno vezani za našu opštinu - zaključuje Nedeljković.

Novi vrtić u aneksu zgrade opštine će imati 692 kvadratna metra i 37 prostorija. Dvorište je veličine 186 kvadratnih metara, a u objekat će se ulaziti iz Kursuline ulice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.