TAMBURA DOBIO NALOG ZA ZATVOR: Čuvenom uličnom sviraču iz Kneza je potrebna pomoć, on ŽIVI od svoje gitare! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Espreso, Printscreen

ceo život svira

TAMBURA DOBIO NALOG ZA ZATVOR: Čuvenom uličnom sviraču iz Kneza je potrebna pomoć, on ŽIVI od svoje gitare! (FOTO)

Tambura je prošle godine dobio poziv za Padinsku skelu, ali su ga od devetodnevnog zatvora spasili prijatelji i platili kaznu za nastup na javnoj površini bez dozvole....

Objavljeno:

Zoran Ilić, zvani Tambura, jedan od čuvenih muzičara kojii decenijama svira i zabavlja prolaznike u Knez Mihailovoj, ali i na Banovom brdu u Beogradu, ponovo je dobio poziv za zatvor!

Podsetimo, Tambura je prošle godine dobio poziv za Padinsku skelu, ali su ga od devetodnevnog zatvora spasili prijatelji i platili kaznu za nastup na javnoj površini bez dozvole.

Legendarni umetnik koga Beograđani svakodnevno sreću u centru grada dobio je ukupno 143 prijava za istu stvar, uprkos tome što je muzičar već 40 godina i član Udruženja kompozitora Srbije.

"Ja sam ulični svirač, deset godina sam svirao u Knezu. Imam 143 prekršajnih prijava zbog sviranja i 23 presuda po 10 dana zatvora zbog sviranja. Komunalni policajac G.P. napisao mi preko 100 prijava, sad zadnje šalje iz kafića jer zna da ću ga slikati. Neće da mi preda nalog, a samim tim automatski sam lišen Sudske rasprave već mi odmah lupe da platim ili zatvor, a sad sam dobio poziv za zatvor, pa ko može neka pomogne", rekao je Tambura.

Tamburi je sviranje gitare jedini prihod za egzistenciju, a osim zatvora postoji i bojazan da mu se oduzme i gitara i pojačalo i note bez kojih ne bi mogao da zarađuje za život.

Na svom Tviter nalogu Tambura je objavio apel za pomoć, ali i dokaz o prijavi, gde su se nizalo komentari podrške, a neki su i ponudili 10.000 za Tamburinu slobodu.

Naime, na belom papiru Prekršajnog suda u Beogradu stoji nalog na kome se Tambura upućuje na izdržvanaje zatvorske kazne u Padinjaku u trajanju od deset dana.

Da bi Tambura ostao na slobodi i nastavio da se bavi poslom bez koga ne bi mogao da preživi sutrašnji dan potrebna mu je novčana pomoć, uplatom na Tamburin žiro račun.

*U Srbiji

Ilić Zoran

Komercijalna banka

205900101504713464

*Van Srbije:

WESTERN UNION

Ilić Zoran

Beograd

Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.