MLADI NAS MALTRETIRAJU, LUDUJU PO KOPAONIKU: Pitali smo građane kakve mere očekuju od Kriznog štaba! ANKETA
Espreso anketa, ilustracija, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

većina je saglasna

MLADI NAS MALTRETIRAJU, LUDUJU PO KOPAONIKU: Pitali smo građane kakve mere očekuju od Kriznog štaba! ANKETA

Dok je medicinski deo Kriznog štaba predložio potpuno zatvaranje Srbije, to jest policijski čas, pitali smo građane kakve mere oni očekuju i čemu se nadaju...

Objavljeno:

Zbog porasta broja zaraženih koronom, Srbiji preti zatvaranje. Iako lekari i dalje insistiraju na sedmodnevnom policijskom času, Vlada traži kompromisno rešenje koje ne bi previše ugrozilo ekonomiju.

Naime, na sednici koja će se održati danas ili sutra, najizvesnija odluka će biti da od petka do ponedeljka potpuno budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti, tržni centri, butici…

Od ovih mera bile bi izuzete samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe koje bi radile kao i do sada.

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio da, ako se neke strožije mere ne donesu, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom štabu.

On je u Jutarnjem programu TV Prve rekao da se nova sednica štaba očekuje u četvrtak ili petak, a ako se na njoj ne donesu strožije mere za koje se zalaže medicinski deo štaba, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom telu koje je formirala Vlada zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.

Dok je medicinski deo Kriznog štaba predložio potpuno zatvaranje Srbije, to jest policijski čas, pitali smo građane kakve mere oni očekuju i čemu se nadaju:

- Ja misim da će sve ostati ovako kao do sada. Mere su već stoge, a vidimo i da se smanjuje broj zaraženih, mada se to menja iz dana u dan, rekao optimistično jedan Beograđanin.

Anketa
foto: Espreso.rs

- Sve će ostati isto, ne verujem da će išta da promene, saglasna je jedna gospođa.

- Mislim da bi policija najbolje sprovela sve mere, i ne bih ništa više dodao, smatra jedan momak dok nam je starija gospođa rekla da su mladi glavni problem i uzrok širenja zaraze.

Anketa
foto: Espreso.rs

Druga starija sugrađanka bila je saglasna:

- Neka pooštre sve mere. Zbog mladih, mi koji poštujemo apsolutno sve mere, ispašamo najviše. Ovo ponašanje i maltretiranje od strane mladih stvarno više nema smisla. Vidite šta je samo na Kopaoniku ljudi, eto samo njih pogledajte i to je to, naglasila je.

Anketa
foto: Espreso.rs

Pogledajte šta su ostali građani rekli i koga krive za pogoršanu epidemiološku situaciju, pre svega, u Beogradu:

Koji je vaš stav? Da li smatrate da Krizni štab treba da pooštri mere ili su trenutne dovoljne?

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.