Održan skup Sindikata lekara i farmaceuta
Lekari, Foto: Printscreen/Youtube

koronavirus

Održan skup Sindikata lekara i farmaceuta

Takođe, među zahtevima je i frekventno testiranje zdravstvenih radnika

Objavljeno:

U organizaciji Sindikata lekara i farmaceuta danas je ispred Vlade Srbije održan skup na kojem su okupljeni zatražili da se unapredi položaj porodica preminulih lekara i obezbede bolji uslovi za rad onima koji nastavljaju borbu sa virusom korona u crvenim zonama.

Sindikat je zatražio da se porodicama preminulih zdravstvenih radnika dodele nacionalne mesečne nadoknade, da se striktno poštuju zakon, pavilnik i drugi propisi o upućivanju radnika i radu u kovid jedinice, smene ne duže od šest časova, obavezno smenjivanje lekara na najviše mesec dana rada u kovid jedinicama.

Takođe, među zahtevima je i frekventno testiranje zdravstvenih radnika, da kovid postane profesionalno oboljenje, kao i da svi medicinski radnici koji su bez posla i nalaze se na birou Zavoda za zapošljavanje odmah budu primljeni na neodređeno vreme, prenose mediji.

Na početku skupa, Gorica Djokić iz Glavnog odbora Sindikata pročitala je imena 105 preminulih zdravstvenih radnika, među kojima su, kako je navela, lekari, medicinske sestre, tehničari, laboranti, vozači, nakon čega im je odata poštu minutom ćutanja.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.