ZORAN RADOJIČIĆ OBIŠAO OBRENOVAC! Gradonačelnik najavio renoviranje stare opštinske zgrade!
Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

gradonačelnik beograda

ZORAN RADOJIČIĆ OBIŠAO OBRENOVAC! Gradonačelnik najavio renoviranje stare opštinske zgrade!

Čučković je rekao da su radovi na obdaništu u Belom polju u završnoj fazi, a da potom, uz podršku Grada Beograda, kreće izgradnja vrtića "Kolibri" u Bariču.

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas opštinu Obrenovac, gde je sa rukovodstvom razgovarao o najvažnijim projektima projektima i najavio renoviranje stare opštinske zgrade, u koju će biti prebačena obrenovačka biblioteka, kao i rešavanje pitanja predškolskih ustanova i povećanja broja dece koja idu u vrtiće.

Gradonačelnik je podsetio da je pre dve nedelje održao sastanak sa predsednicima gradskih opština, na kojem je dogovoreno da Grad pomogne tokom sprovođenja projekata koji su od značaja za građane prestonice.

Istakao je da je opština Obrenovac veoma aktivna i da je u njoj veliki broj projekata završen ili je u toku.

Najveći među njima su, navodi, izgrađeni auto-put "Miloš Veliki", fabrika "Meita", kanal Kupinac, dom zdravlja...

"Jedan od važnih projekata pred nama je i završetak auto-puta koji povezuje Obrenovac sa Surčinom", rekao je Radojičić i dodao da je na sastanku bilo reči i o problematici otpadnih voda, kanalizaciji, putevima i vodovodu.

Podsetio je da je na teritoriji opštine do sada urađeno 35 kilometara kanalizacione mreže, 15 kilometara vodovoda i skoro 400 kilometara puteva.

"Cilj ovakvih sastanaka je da svi zajedno razgovaramo o koracima koje treba preduzeti kako bismo projekte još brže završavali. Uslediće renoviranje stare opštinske zgrade, u koju će biti prebačena obrenovačka biblioteka, rešavanje pitanja predškolskih ustanova i povećanje broja dece koja idu u vrtiće", najavio je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradonačelnik je obišao i naselje Belo polje, gde je u toku izgradnja obdaništa koje će biti završeno polovinom ove godine.

Precizira je da je ta predškolska ustanova imati 1.500 metara kvadratnih i da će moći da primi 200 dece.

"Proaktivno opštinsko rukovodstvo ima veoma dobru saradnju sa Gradom i Republikom i taj zajednički rad donosi rezultate i projekte koji će decenijama omogućavati kvalitetniji život stanovnika Obrenovca", kazao je Radojičić.

Predsednik opštine Miroslav Čučković izjavio je da se u Obrenovcu najbolje vidi saradnja Vlade Srbije, Grada Beograda i opštine.

Podsetio je da je 5. februara potpisan ugovor u Ministarstvu građevinarstva koji definiše plan za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Ratarima, ali i završetak izrade kanalizacije u Bariču.

Čučković je rekao da su radovi na obdaništu u Belom polju u završnoj fazi, a da potom, uz podršku Grada Beograda, kreće izgradnja vrtića "Kolibri" u Bariču.

"Zahvaljujući gradonačelnikovoj inicijativi, u prethodne tri godine smo izgradili više od 20 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Na taj način svim obrenovačkim selima obezbedili smo tekuću vodu tako da se svi Obrenovčani sada osećaju kao istinski Beograđani", rekao je Čučković, dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.