ONLAJN POSLOVANJE JE ZABLISTALO! Na platformi Božidarac digital pohađajte kurseve za kuvare, frizere, iz svog doma!
Ilustracija, Foto: Božidarac

Post-kovid obrazovanje

ONLAJN POSLOVANJE JE ZABLISTALO! Na platformi Božidarac digital pohađajte kurseve za kuvare, frizere, iz svog doma!

Direktor Centra za obrazovanje i kulturu "Božidarac" Vladimir Kljajić kaže da, ako je pandemija donela nešto dobro, to je definitivno promovisanje online načina učenja

Objavljeno: 11:16h

Da li je iko od nas mogao i da pretpostavi da se ceo svet može zaustaviti na nekoliko meseci? Da nećemo biti u mogućnosti da normalno putujemo, da posetimo prijatelje, da će nam maske za lice gotovo postati odevni predmet. Promene su se desile i na polju rada. Grane industrije koje su vezane za direktan kontakt sa ljudima pretrpele su najviše. Restorani i hoteli su u početku bili zatvoreni, a kasnije ograničili svoje radno vreme i broj ljudi na jednom mestu. Ali online poslovanje je sada zablistao u punom svetlu. Rodili su se neki novi online biznisi, a tradicionalne industrije su morale da se prilgode novim okolnostima.

Direktor Centra za obrazovanje i kulturu "Božidarac" Vladimir Kljajić kaže da, ako je pandemija donela nešto dobro, to je definitivno promovisanje online načina učenja.

Vladimir Kljajić
foto: Božidar Adžija

- Škole i fakulteti prebacili su kompletna predavanja na neku od aplikacija za grupno praćenje. Pokazalo se da je moguće efikasno učiti i na ovaj način, bez velikog gubitka na kvalitetu. Centar Božidarac je u saradnji sa spoljnim partnerima pokrenu Božidarac Digital za realizaciju kurseva. To nam je dalo mogućnost da obuku knjigovodstva, ili kurs kuvanja i frizera opet organizujemo, ali i da uvedemo nove kurseve, kao što je kurs dizajn enterijera ili kurs šivenja online. To je olakšalo i teorijsku nastavu kod obuka za građevinske mašine i višuljkare - kaže Kljajić. Sada su svoju veliku šansu dobili i različiti online kursevi i obuke. Višak vremena tokom višemesečnog karantina mnogi su iskoristili da nauče nove veštine. Učenje novog jezika uz pomoć profesora je izuzetno jednostvano preko ZOOM aplikacije. Brzi internet i uređaj sa kamerom jedini su uslovi da biste započeli neki online kurs. Kljajić Ističe da onlajn kursevi imaju značajne prednosti. - Praćenje kursa i učenje je moguće bilo kada i na bilo kom mestu, preko bilo kog uređaja koji ima internet konekciju. Cena online kruseva su niže u odnosu na slušanje klasičnog predavanja. Kada je u pitanju tržište rada više nije dovoljno biti specijalizovan za jedno zanimanje. Investicija u znanje je važnija više nego ikada, a online učenje i kursevi nam upravo daju tu mogućnost za sticanje novih veština ili potpuno menjanje struke. Ukoliko ne želite da posao pronađe vas korak ka prekvalifikaciji se čini kao normalan nastavka karijere - kaže Kljajić. Uz završen online kurs knjigovodstva, možete postati uspešan knjigovođa i otvoriti svoju knjigovodstvenu agenciju.

- Ovo je zanimanje koje ne gubi na popularnosti jer će novih preduzetnika, kojima treba usluga knjigovođe, uvek biti. Dalje, volite da kuvate za sebe i druge? Pa zašto onda ne biste svoje umeće kuvanja doveli na profesionalni nivo uz online kurs za kuvare. Takođe i za frizere - navodi Kljajić. Na Božidarac Digital platformi možete iz udobnosti svog doma naučiti teorijski deo frizerskog zanata i nakon toga usavršiti veštine u frizerskom salonu u radu sa klijentima. Još jedno veoma traženo zanimanje je posao negovatelja. Sa starenjem stanovništa ovo zanimanje sve više dobija na značaju i nakon završenog kursa za negovatelje možete se odmah zaposliti.

- Božidarac Digital je novo mesto sticanja veština. Ukoliko ste odlučili da započnete sa usavršavanjem, bilo da se prekvalifikujete ili novim veštinama zaradite dodatni novac, odaberite Božidarac Digital platformu koja kombinuje online učenje i praktično iskustvo. Upišite već danas neki od ponuđenih kurseva - poručuje Kljajić i dodaje da sve informacije možete potražiti na sajtu http://bozidaracdigital.com/.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.