ZORAN RADOJIČIĆ I PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD: Naša politika je da napravimo bolje mesto za život
Zoran Radojičić i Radoslav Marjanović, Foto: GO Stari grad

SASTANAK

ZORAN RADOJIČIĆ I PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD: Naša politika je da napravimo bolje mesto za život

Domaćin radnog sastanka bilo je rukovodstvo opštine Stari grad, na čelu sa predsednikom Radoslavom Marjanovićem

Objavljeno: 17:17h

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, sa saradnicima, glavnim gradskim urbanistom Markom Stojčićem, gradskim sekretarima, direktorima javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo Beograd“, „Gradska čistoća“ i JP „Gradsko stambeno“ boravili su danas u radnoj poseti Gradskoj opštini Stari grad.

Domaćin radnog sastanka bilo je rukovodstvo opštine Stari grad, na čelu sa predsednikom Radoslavom Marjanovićem.

GO Stari grad
foto: GO Stari grad

„Danas smo imali dobar i konstruktivni radni sastanak sa gradonačelnikom, gradskim sekretarima i direktorima javnih komunalnih preduzeća. U fokusu nam je bio veliki projekat „Linijskog parka“. Definisali smo obaveze opštine oko rešavanja imovinsko – pravnih pitanja i uspostavili neposredniju saradnju sa sugrađanima pri javnom uvidu u Plan detaljne regulacije projekta. Ovo je prvi u nizu dogovorenih radnih sastanka sa čelnicima Grada, sa ciljem da se sistemski efektivnije i efekasnije rešavaju komunalni problemi sugrađana, ubrza realizacija rekonstrukcija saobraćajnica, parkova i zelenih površina, da se održi i poboljša dostignuti nivo komunalnog reda i čistoće, nastavi sa obnovom fasada, uređenjem novih parkova, kao i da se nesmetano realizuju novi projekti urbanog uređenja Starog grada u interesu naših sugrađana“, rekao je Marjanović i naglasio da je opština zahvalna Gradu na dosadašnjoj podršci i da se nada da će se ona nastaviti i u narednom periodu. „Ponosni smo na urađeno i na ono što će se raditi, od „Linijskog parka“ na Dorćolu, izgradnje dve podzemne garaže u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici i planiranih projekata koji će od Starog grada napraviti bolje mesto za život, a to je suština naše politike“, istakao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

GO Stari grad
foto: GO Stari grad

Gradonačelnik prof.dr Zoran Radojičić je pohvalio saradnju novog opštinskog rukovodstva sa Gradom, ali i preduzimljivost i inicijative koje na čelu sa predsednikom Marjanovićem preduzimaju na dobro građana. „Prioritet je izgradnja „Linijskog parka“, istakao je gradonačelnik Radojičić i najavio uređenje parka u Pančićevoj ulici, nalik na već dva parka na Donjem Dorćolu, u Despota Đurđa i u Dubrovačkoj ulici. „Nastavićemo obnovu fasada što je izuzetno značajno za Stari grad. Uređeno je preko 200, a očekuje nas obnova novih 60 fasada. Malo nas je usporila aktuelna situacija sa epidemijom korona virusa. Takođe, upoznali smo se sa opštinskim programom i konkursom za uređenje ulaza zgrada u koje će biti uključene stambene zajednice. Odlična inicijativa i program u kome participiraju sugrađani, što je pravi način da zajedno unapredimo kvalitet života svih žitelja Starog grada“, istakao je nakon sastanka gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

GO Stari grad
foto: GO Stari grad

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.